Connect with us

Ελλάδα

Σχοινάς: Πρέπει να στερήσουμε από τους λαϊκιστές το επιχείρημα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει το μεταναστευτικό

Published

on

Πρέπει να στερήσουμε από τους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές το επιχείρημα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι «σε αυτήν την Επιτροπή, εργαζόμαστε ταυτόχρονα ως αρχιτέκτονες και ως πυροσβέστες όσον αφορά τις πολιτικές για το μεταναστευτικό και το άσυλο. Το σημερινό Συμβούλιο είναι ευκαιρία για να έχουμε καλά αποτελέσματα και από τις δύο πλευρές της δουλειάς. Πρώτα, ως αρχιτέκτονες ενός νέου πραγματικά ευρωπαϊκού συστήματος για το μεταναστευτικό και το άσυλο».

«Τώρα πλησιάζουμε τη μεγάλη συμφωνία που χρειάζεται η Ευρώπη μετά από πολλά χρόνια αποτυχιών. Είναι ενθαρρυντική η πρόοδος που έχει επιτευχθεί και ελπίζουμε ότι οι υπουργοί θα συμφωνήσουν σήμερα σε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια ολόκληρης της μεταρρύθμισης, τον κανονισμό κρίσεων. Εάν συμβεί αυτό τότε έχουμε παράθυρο ευκαιρίας να έχουμε ολόκληρη συμφωνία πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές της επόμενης χρονιάς. Πρέπει να στερήσουμε από τους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές το επιχείρημα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα», πρόσθεσε.

Σχετικά με την αποστολή του στη Δυτική Αφρική -μέρος του σχεδίου των δέκα σημείων που είχε ανακοινώσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από την Λαμπεντούζα- ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε: «Πρέπει να εργαστούμε με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης, να τους κάνουμε να δουν ότι έχουν πολλά περισσότερα να κερδίσουν με το να συνεργαστούν μαζί μας, από το να μη συνεργάζονται στο ζήτημα του μεταναστευτικού».

Ροή ειδήσεων

Advertisement