Connect with us

Ελλάδα

Στα βραβεία ΟΤΑ Awards 2019-2023 διακρίθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης Παν. Νίκας

Published

on

Στα βραβεία τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την τετραετία 2019-2023, όπου αξιολογείται το «αποτύπωμα τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελληνική πραγματικότητα», η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε την τιμητική της!

Συγκεκριμένα εννέα συνολικά βραβεία σε 9 ξεχωριστές κατηγορίες απέσπασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο των βραβεύσεων ΟΤΑ Awards 2019-2023, στην εκδήλωση απονομής των οποίων παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος και τα παρέλαβε.
Πρόκειται για τα μοναδικά βραβεία τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στους πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης τής χώρας, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας δράσεις και έργα για την καινοτομία, την βιωσιμότητα, την ποιότητα ζωής των πόλεων αλλά και τις υπηρεσίες προς τον πολίτη για το σύνολο τής τετραετίας 2019-2023, τιμώντας παράλληλα τους ανθρώπους τής τοπικής αυτοδιοίκησης που – όπως σημειώνουν οι διοργανωτές τού εν λόγω θεσμού – «με σκληρή δουλειά καταφέρνουν να βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών τους με ταυτόχρονη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, αφήνοντας το δικό τους ξεκάθαρο αποτύπωμα στην κοινωνία».
Σημειώνεται ότι από τις 13 Περιφέρειες τής χώρας διακρίθηκαν τρεις: Η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι δε αυτό ενδεικτικό τού σπουδαίου έργου που επιτελέσθηκε στην Πελοπόννησο από τον Παναγιώτη Νίκα και τους συνεργάτες του, αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι δύο άλλες διακρίσεις αφορούν στο κέντρο τής Ελλάδος, τις μητροπολιτικές περιοχές τής Αθήνας και τής Θεσσαλονίκης, όπου απορροφώνται και τα δυσανάλογα μεγαλύτερα κρατικά και κοινοτικά κονδύλια. Επομένως το γεγονός ότι δίπλα στις δύο κεντρικές Περιφέρειες στέκεται ισάξια η Πελοπόννησος, μόνον ως ξεχωριστός άθλος μπορεί να χαρακτηριστεί!
Βραβείο ακόμη απέσπασε και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενώ διακρίθηκαν και 66 συνολικά δήμοι από ολόκληρη την Ελλάδα για τα έργα που πραγματοποίησαν κατά την διάρκεια τής τετραετίας.
Η λαμπρή εκδήλωση τής Τελετής Απονομής των «Βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα τής Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου στο κατάμεστο Περιστύλιο τού Ζαππείου Μεγάρου, στην Αθήνα, φέρει την αιγίδα των Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ και ΠΕΔ. Αττικής. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ενώ παρέστη και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.
Η Πρόεδρος τής Κριτικής Επιτροπής των Ota Awards, Αναπληρώτρια Διοικήτρια τής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου συνεχάρη τους Δήμους και τις Περιφέρειες που δήλωσαν συμμετοχή στα βραβεία, καθώς με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στην ανάπτυξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέσα στην τετραετία κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, δημιουργώντας Δήμους και Περιφέρειες – πρότυπα.
Αναλυτικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου διακρίθηκε και απέσπασε βραβεία για τις εξής δράσεις της:
– Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.
– Δομή διδασκαλίας τής υφαντικής τέχνης στο Γεράκι.
– Δράσεις για την Πολιτική Προστασία.
– Περιφερειακό Σχέδιο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
– Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου.
– Destination Management System, ΤΒEΧ.
– Δράσεις πρόληψης και προστασίας από την Covid-19
– Πρόγραμμα σίτισης και προώθησης τής υγιεινής διατροφής στα σχολεία
– Ενέργειες και δράσεις για την προώθηση τής ηλεκτροκίνησης.
Τα βραβεία παρέλαβε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Παν. Νίκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άγγελος Χρονάς.

ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ

Εξάλλου με το βραβείο τής «Περιφέρειας τής Τετραετίας» τιμήθηκε η Περιφέρεια Αττικής, που απέσπασε 15 βραβεία στο σύνολο, τα οποία παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης. Πέρα τού γενικού βραβείου η Περιφέρεια Αττικής διακρίθηκε και για τα παρακάτω έργα και δράσεις:
– Εκσυγχρονισμός και αποπεράτωση Κτηρίου Ωδείου Αθηνών.
– Πάρκο Τρίτση.
– Δράσεις Καθαριότητας Περιφέρειας Αττικής.
– Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων.
– Βαν Οδικής Ασφάλειας +1544.
– Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
– Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Προβολή και Ανάπτυξη.
– Ανάπλαση τού Φαληρικού Όρμου – Φάση Α΄.
– ΚΕΛ Κορωπίου.
– Πρότυπες Διαβάσεις.
– Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Περιφέρειας Αττικής.
– Ανοικτά Δεδομένα.
– Πινακίδες MATRIX.
– Δενδροφύτευση νησίδας Λ. Συγγρού και νησίδες Οδικού Δικτύου.
Τέλος το βραβείο τού «Περιφερειάρχη τής Τετραετίας» απονεμήθηκε στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Επιπλέον η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απέσπασε τέσσερα ακόμη βραβεία, ήτοι: «Βιώσιμη Κινητικότητα – Μεταφορές», «Περιβάλλον – Κλιματική Αλλαγή», «Ψηφιακές υποδομές, Τεχνολογία – Καινοτομία», καθώς και βραβείο για το Film Office που έχει δημιουργήσει. Τα επιμέρους βραβεία παρέλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.
Στην τελετή, πέρα των αυτοδιοικητικών από όλη την Ελλάδα και των συντελεστών υπευθύνων, παρέστησαν επίσης η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, η Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Σοφία Βούλτεψη, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής, ο Πρύτανης τού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Κίντζιος, ο Πρόεδρος τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Νίκη Δανδόλου, ο Πρόεδρος τού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και άλλοι εκπρόσωποι τού Πολιτικού και Ακαδημαϊκού κόσμου, χορηγοί κ.ο.κ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement