Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αντώνης Χαροκόπος: «Για μια πόλη χωρίς ανισότητες»

Ο υπ. δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» του Β. Αϊβαλή μιλά στη “Γ”

Published

on

Στην Ελένη Α. Γεωργοπούλου

Έχει γνώση των προβλημάτων, εμπειρία στην διοίκηση και μάχεται εδώ και χρόνια για μια πόλη ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων για όλους. Σύνθημά του είναι πρώτα ο άνθρωπος και δηλώνει αποφασισμένος να αγωνιστεί για μια πόλη προσβάσιμη και φιλική για όλους.

Ο λόγος για τον Αντώνη Χαροκόπο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Πάτρα Σπουδαία και πάλι» του Βασίλη Αϊβαλή, ο οποίος περιγράφει στην «Γ» το όραμά του για μια πόλη χωρίς ανισότητες.

-Mιλήστε μας για την απόφασή σας να ασχοληθείτε με τον Δήμο;

Αποφάσισα να συνεχίσω την πολυετή μου μάχη, αυτή τη φορά ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, θέλοντας να γίνει η Πάτρα μία πόλη χωρίς ανισότητες.
Έχοντας ζήσει τα προβλήματα που αφορούν την καθημερινή ζωή και βιώσει τις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς, θέλω ένα καλύτερο αύριο όχι μόνο για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους αλλά και για κάθε πολίτη.

-Γιατί επιλέξατε να συμπορευτείτε με τον Βασίλη Αϊβαλή;
Επέλεξα να συνταχθώ με τον Βασίλη Αϊβαλή γιατί διέκρινα ένα άτομο με όραμα και ικανότητες διοίκησης, με αγάπη για την πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί. Έχω την ευκαιρία να μάχομαι, να διεκδικώ, να αγωνίζομαι για μία πόλη προσβάσιμη, φιλική και μία κοινωνία πιο δίκαιη. Η υποψηφιότητα του Βασίλη Αϊβαλή περικλείει κατά προτεραιότητα τους παραπάνω αγώνες μου, αγωνίες και διεκδικήσεις μου.

-Σύνθημά σας είναι πρώτα ο άνθρωπος, άρα μια ανθρωποκεντρική πολιτική στον Δήμο;

Η Δημοτική Αρχή που θα εκλεγεί πρέπει να θέσει ως βασικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών της Πάτρας στην καθημερινότητά τους, να δίνει ιδιαίτερη βάση στην κοινωνική πολιτική, να δουλέψει και να επεξεργαστεί προγράμματα προς όφελος του πολίτη, χωρίς τυμπανοκρουσίες, και να είναι διεκδικητική απέναντι στην Πολιτεία. Να είναι από κάθε άποψη πολύ πιο παραγωγική και αποτελεσματική υπέρ των πολιτών της. Και πιστεύω ότι ο Βασίλης Αϊβαλής και τα πρόσωπα που έχει επιλέξει να συμπορευτεί μαζί τους έχουν την εμπειρία και τις ικανότητες να συνεργαστούν για να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη της Πάτρας.
Προσωπικά, νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση όταν καταφέρνω με τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτω να συμβάλω στην στήριξη των πολιτών, ειδικά των πιο αδύναμων και να βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την κοινωνία και τις ανάγκες της.
Για τους ανωτέρω λόγους και τοποθετώντας Πρώτα τον Άνθρωπο αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα και στις επερχόμενες εκλογές δίνοντας πάλι έμφαση στην ανθρώπινη επαφή, χωρίς διακρίσεις αλλά με αλληλεγγύη και προσφορά.

-Ποια θα πρέπει να είναι η κεντρική στόχευση της νέας Δημοτικής Αρχής;
Η Πάτρα ως ένα μεγάλο αστικό κέντρο αντιμετωπίζει σοβαρά και χρόνια προβλήματα που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη και χρειάζονται άμεσης και ουσιαστικής επίλυσης.
Για να επιτευχθεί αυτό υπάρχουν συγκεκριμένοι άξονες που η Δημοτική Αρχή πρέπει να ακολουθήσει για να επιτελέσει το κοινωνικό της έργο. Να υλοποιηθούν δράσεις που θα έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο στη ζωή του πολίτη της Πάτρας ειδικά των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία, οι ηλικιωμένοι, οι άστεγοι, οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα αλλά και των δομών που προσφέρουν τις πολύτιμες και σε πολλές περιπτώσεις ζωτικής σημασίας υπηρεσίες τους. Να ωφελούνται όλοι οι συμπολίτες μας, από τα Καμίνια μέχρι την Ροδινή, σε κάθε γωνιά του Δήμου.

-Σε προσωπικό επίπεδο, μετρώντας μια διαδρομή 30χρόνων στο αναπηρικό κίνημα, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Πάτρας για ποιόν λόγο ζητάτε να σας στηρίξουν;
Τα προβλήματα δεν με τρομάζουν, άλλωστε τη «μάχη» την έδινα ως πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων, ως Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ως άτομο με αναπηρία που υπηρετεί το αναπηρικό κίνημα για πάνω από τριάντα χρόνια μέχρι σήμερα, από τη θέση του Αντιπροέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και του Προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων. Γνωρίζω καλά να αγωνίζομαι, σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο.
Οι πολίτες στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μία παράταξη που συνδυάζει εμπειρία, γνώση και τη συμμετοχή νέων ατόμων που έχουν όρεξη να προσφέρουν στην πόλη που κατοικούν.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement