Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Για μια Πάτρα καλύτερη, λειτουργική και ελκυστική

Published

on

Του Γιάννη Βαρδάλου
υπ. δημοτικού συμβούλου με το «σπιράλ»

Σε μία εποχή που η ενασχόληση με τα κοινά είναι δαιμονοποιημένη, εγώ τη βλέπω να με υποχρεώνει ηθικά να ασχοληθώ και να εκφράζω πολιτική σκέψη. Κυρίως τώρα μετά απ’ όσα έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια.
Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου αλλά και τους συμπολίτες σου.
Σημαίνει ότι παύεις να παραμένεις παθητικά διαπιστωτικός αλλά ως ένας ενεργός πολίτης συμμετέχεις, αισθανόμενος την ανάγκη να θέλεις να βοηθήσεις τη μικρή κοινωνία που σε περιβάλλει, τη γειτονιά σου.
Ναι, θέλω και εγώ να προσφέρω και να αφιερώσω τον ελεύθερο χρόνο μου στη πόλη μου.
Στη πόλη που μεγάλωσα, που πήγα σχολείο, που εργάζομαι, που ζώ και θα συνεχίζω να ζω.
Με τον συνδυασμό του «σπιράλ» γιατί έχει όραμα ανθρωποκεντρικό, συγκεκριμένο και καλά οργανωμένο σχέδιο για την πόλη, που στηρίζεται σε συναινέσεις.
Γιατί είναι ανεξάρτητο και ανοικτό σε όλους τους δημότες χωρίς να ταυτίζεται με κάποιον συγκεκριμένο κομματικό φορέα προτάσσοντας πάντοτε τα θέματα της πόλης.
Στόχος του είναι η αναδιαμόρφωση του παρατημένου δήμου της Πάτρας. Ενός δήμου που παρά τα πολλά δυνατά του σημεία, στερείται ταυτότητας και αισθητικής.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΟΥ
Eίμαι μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πατρών από το 1984. Κατέχω άδεια Εμπορικού Αντιπροσώπου Εισαγωγών και Εξαγωγών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πατρών.
Είμαι απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων και έχω παρακολουθήσει σεμινάριο στρατηγικές Marketing ΕΕΔΕ.
Τα τελευταία είκοσι έτη εργάζομαι ως Εμπορικός Διευθυντής των εταιρειών γραφικών τεχνών Ταχυεκτυπώσεις Γραβάνης ΕΠΕ και Πρεσσπάκ ΑΕ που εδρεύουν στην Πάτρα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement