Connect with us

Auto

Πότε θα δούμε τη νέα Mercedes-Benz EQC;

Published

on

Πρόσφατα εντοπίστηκαν κάποια πρωτότυπα να έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης για την επόμενη γενιά του SUV μοντέλου.

Η καινούργια EQC θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα «MMA» («Mercedes-Benz Modular Architecture») που εν τω μεταξύ έχει δημιουργήσει η Mercedes-Benz για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματά της.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο μοντέλο θα διαφέρει ουσιαστικά από το παρόν, καθώς η πρώτη EQC (φωτογραφίες)  βασίστηκε σε μια αναγκαστικά τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας «MRA» («Modular Rear Architecture») η οποία χρησιμοποιήθηκε στην GLC πρώτης γενιάς.

Η καινούργια EQC θα είναι σημαντικά πιο σύγχρονη, όχι μόνο στα συστήματα που θα διαθέτει αλλά και σε ό,τι αφορά στις μπαταρίες της και στην αυτονομία που αυτές θα παρέχουν στο αυτοκίνητο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες που να αφορούν στα τεχνικά στοιχεία της νέας EQC παρά μόνο ότι θα διατίθεται τόσο με έναν ηλεκτροκινητήρα όσο και με δύο. Επίσης, θα κατασκευαστεί και η έκδοση AMG η οποία θα βασίζεται στη καινούργια πλατφόρμα «AMG.EA».

Η παρουσίαση της καινούργιας γενιάς της Mercedes EQC αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα  τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025. Η αντίστοιχη για την AMG έκδοση θα πραγματοποιηθεί αργότερα αυτής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement