Connect with us

Auto

Το άκρως πολυτελές Lexus LM

Published

on

Σε μια εποχή όπου τα περισσότερα μοντέλα ανήκουν στην κατηγορία των crossover ή SUV, η Lexus εντάσσει στη γκάμα της το LM, ένα πολυχρηστικό όχημα, το οποίο έχει έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό.

Τρία είναι τα βασικά στοιχεία του Lexus LM. Πρώτον, η ιδιότυπη σχεδίαση της μάσκας του, δεύτερον, το γεγονός ότι ανήκει σε μία ξεχασμένη κατηγορία για τους Ευρωπαίους (όντας MPV) και τρίτον το υπερπολυτελές εσωτερικό του.

Το LM προορίζεται κυρίως για την αμερικανική και την κινεζική αγορά, όμως θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη. Η Lexus προσφέρει το νέο μοντέλο της είτε σε επταθέσια, είτε σε εξαθέσια ή και τετραθέσια διαμόρφωση του εσωτερικού του.

Το πολυχρηστικό όχημα θεωρείται ο «κολοφώνας της πολυτέλειας», όπως το προσδιορίζουν τα στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας. Μάλιστα, -υπό προϋποθέσεις- το τοποθετούν πάνω και από το LS, στον συγκεκριμένο τομέα, συνολικά.

Το LM έχει δημιουργηθεί για την όσο το δυνατόν πιο άνετη μετακίνηση των επιβατών του. Σύμφωνα με τη Lexus, τα αμορτισέρ είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενα και διαθέτουν το σύστημα «Frequency Sensitive Valves» το οποίο φροντίζει να απορροφά τις ταλαντώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επίσης, διαθέτει το σύστημα «Braking Posture Control» το οποίο φροντίζει να σταματά αποτελεσματικά το αυτοκίνητο αλλά με ομαλό τρόπο, ώστε να μην αισθάνονται οι επιβάτες έντονα δυνάμεις επιβράδυνσης στο σώμα τους, ιδίως όταν το αυτοκίνητο τείνει να ακινητοποιηθεί.

Σε αυτό, συμβάλλει και η σχεδίαση των πίσω καθισμάτων στην τετραθέσια εκδοχή του LM. Αυτά έχουν διαμορφωθεί με τρόπο που να θυμίζουν τα αντίστοιχα στην διακεκριμένη θέση των επιβατικών αεροσκαφών, είναι μαλακά και διαθέτουν λειτουργία μασάζ.

Το νέο μοντέλο της Lexus, στην τετραθέσια εκδοχή του μπορεί να εφοδιαστεί με οθόνη 48 ιντσών για να ψυχαγωγούνται οι πίσω επιβάτες όπως και ηχοσύστημα 3D surround system της Mark Levinson με 23 ηχεία. Αντίστοιχα, στην επταθέσια διάταξη, υπάρχει οθόνη 14 ιντσών η οποία αναδιπλώνεται στην οροφή του οχήματος.

Η Lexus ανακοίνωσε ότι το LM θα διατίθεται στην Ευρώπη στην έκδοση 350h, με το υβριδικής διάταξης σύστημα, το οποίο αποτελείται από τον τετρακύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων και 190 ίππων και δύο ηλεκτροκινητήρες ισχύος 182 ίππων και 54 ίππων, αντίστοιχα.

Η συνδυαστική ισχύς είναι 250 ίπποι και σύμφωνα με όσα ανακοινώνει το εργοστάσιο το LM 350h επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 190 χλμ./ώρα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement