Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φωκίων Ζαΐμης: Με επίκεντρο την υγεία μας ο καθαρισμός της «ΑΜΙΑΝΤΙΤ» – Επόμενος στόχος η αξιοποίηση του οικοπέδου

Published

on

Για τη μεγάλη οικολογική επιτυχία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, για την οποία εργάστηκε και ο ίδιος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, παρότι το έργο δεν ήταν στην άμεση αρμοδιότητα της ΠΔΕ, μίλησε ο κ. Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας.

Όπως τόνισε, ο εκ νέου υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, με το συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη «Μπροστά για όλους», ήταν μια από τις πολύ δύσκολες υποθέσεις, ένα μεγάλο στοίχημα για την υγεία μας και ειδικά των κατοίκων της περιοχής, τόσο για τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη όσο και για τον ίδιο προσωπικά, να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Δεν ήταν μόνον ένα τεράστιο οικολογικό πρόβλημα, ίσως από τα μεγαλύτερα της Αχαΐας, που έπρεπε να είχε ήδη λυθεί αλλά και μια απειλή για την υγεία μας και την ζωή μας. «Δεν υπήρχε άλλος χρόνος για καθυστερήσεις, διότι όταν ζήτησα να ενημερωθώ για το πρόβλημα δεν πίστευα πολλά από αυτά που αντίκρισα. Ομολογώ πως είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μετά από αρκετή εντατική προσπάθεια μπήκε τέλος σ’ ένα πρόβλημα υγείας και περιβάλλοντος που για πολλά χρόνια αποτέλεσε «αγκάθι» για την τοπική κοινωνία της Αχαΐας και ιδιαίτερα του Δρεπάνου», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με συντονισμένες προσπάθειες, σε συνεργασία με τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της επιχείρησης και κυρίως την Εθνική Τράπεζα (συνιδιοκτήτη του οικοπέδου), ενήργησε και ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση 3.000 σχεδόν τόνων τοξικού Αμιάντου που ήταν παγιδευμένος στο παλιό εργοστάσιο της ΑΜΙΑΝΤΙΤ στο Δρέπανο επί δεκαετίες. Το κόστος του έργου, καλύφθηκε από την Εθνική Τράπεζα, την οποία ο κ. Ζαΐμης ευχαριστεί για τη συνεργασία.
Επίσης, ερωτηθείς ο κ. Ζαΐμης για την επόμενη ημέρα δήλωσε: «Δεν έχουμε ακόμα ολοκληρώσει την στρατηγική μας, εξετάζουμε την περαιτέρω αξιοποίηση της περιοχής αλλά και γενικότερα όλη την περιοχή του Δρεπάνου προς όφελος της κοινωνίας. Όταν δουλεύουμε με σοβαρότητα, με πολιτική διεκδίκηση αλλά και με τεχνοκρατική στήριξη και ομαδικό πνεύμα πετυχαίνουμε ακόμα και τα πιο δύσκολα και απαιτητικά εγχειρήματα».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement