Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σοφία Λεβεντέλη στην «Γ»: «Να γίνει η ανατροπή, πρώτα για την Πάτρα μας»

Published

on

 

«Αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά γιατί αγαπώ την πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Θλίβομαι που την βλέπω όχι μόνο στάσιμη αλλά και με σημάδια εγκατάλειψη» δηλώνει στην «Γ» η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πατρέων, γνωστή παιδίατρος- διευθύντρια ΕΣΥ, Σοφία Λεβεντέλη, η οποία κατέρχεται στις εκλογές της Κυριακής με τον συνδυασμό του Κώστα Σβόλη.

«Δέχθηκα την πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου και συναδέλφου μου Κώστα Σβόλη γιατί τον εκτιμώ ως ένα ηθικό και ακέραιο άτομο, αξιόλογο επιστήμονα με προσφορά στους συνανθρώπους και με όραμα να γίνει η Πάτρα όπως της αξίζει.

Θα αγωνιστούμε κι εγώ προσωπικά, η πόλη μας:

1) να γίνει καθαρή (η εικόνα παντού σκουπίδια – χόρτα- καλάμια ειδικά τα προάστια είναι λυπηρή), με επίλυση του κυκλοφοριακού, με σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων στη δημόσια υγεία.

2) να γίνει ελκυστική σε τουρισμό κάθε είδους (επιστημονικό, θρησκευτικό, αθλητικό, αναψυχής, πολιτιστικό) και επενδύσεις.

3) να γίνει μια πραγματική πολιτιστική πρωτεύουσα (Αρχαίο Ωδείο, Δημοτικό Θέατρο, θέατρα)

4) να γίνει μια πόλη με ποιότητα ζωής για τους δημότες της», προσθέτει.

Ωστόσο, ιδιαίτερη έμφαση δίνει ως γιατρός στην προτεραιότητα που θα πρέπει να δοθεί στον τομέα της υγείας.

«Θεωρώ, ειδικά ως γιατρός, πως θα πρέπει να υποστηρίξουμε την υγεία των συμπολιτών μας, π.χ. να οργανωθεί η Βοήθεια στο Σπίτι για τη στήριξη των ανήμπορων συνανθρώπων μας, να υπάρξει ειδική φροντίδα για τα παιδιά με επισκέψεις στα σχολεία για δωρεάν εξετάσεις και έλεγχο εμβολιασμών, ενημερώσεις στα σχολεία για την προληπτική ιατρική (προφύλαξη από λοιμώδη νοσήματα και σεξουαλικά μεταδιδόμενα), εκπαίδευση δασκάλων – καθηγητών ώστε να αναγνωρίζουν την ψυχική και σωματική κακοποίηση, κ.ά. Εύχομαι η παράταξή μας «Πάτρα Ενωμένη» και στον υποψήφιο δήμαρχό μας Κώστα Σβόλη και στους συνυποψηφίους μου καλή επιτυχία. Η Πάτρα χρειάζεται Ανατροπή. Ας ελπίσουμε την Κυριακή να έχουμε μια μεγάλη νίκη, πρώτα για την Πάτρα μας. Το θέλουμε και το μπορούμε!».

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Αποφοίτησε το 3ο Λύκειο της Πάτρας με άριστα, σπούδασε στην Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ασκήθηκε στην ειδικότητα της Παιδιατρικής στο Ν. Παίδων Πεντέλης και στο Παίδων Αγία Σοφία, παρακολούθησε ειδικά τμήματα όπως το Τμήμα Λοιμωδών, Νεογνών στο «Έλενα» και το Παιδοουρολογικό στην Πεντέλη. Μετεκπαιδεύτηκε στο Παιδοπνευμονολογικό Ιατρείο της Παιδιατρικής του ΠΓΝΠ καθώς επίσης στην διαχείριση των κακοποιημένων παιδιών στο «Αγ. Κυριακού» σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Iοva και Yale. Απέκτησε εκπαίδευση στην Αναπτυξιακή και Συμπεριφορική Παιδιατρική, σεμινάριο υπό τον καθ. Γ. Χρούσο για τη διαχείριση του στρες.

Από το 1996 εργάζεται αδιακόπως ως θεράπων ιατρός στο ΙΚΑ Πατρών (Αγ. Αλέξιος, Ζαρουχλέικα) ασκώντας παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα ως παιδίατρος. Προσέφερε τις υπηρεσίες της ως Διευθύντρια ΕΣΥ στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ με την οποία συνεργάζεται ως υποψήφια διδάκτωρ του Παν/μίου Πατρών, ενώ υπηρετεί ως Δ/ντρια ΕΣΥ Παιδιατρικής στο Κ.Υ. Βορείου Τομέα στην Πάτρα. Παράλληλα, συμμετέχει ως εθελόντρια σε δράσεις για τα παιδιά που πραγματοποιεί το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Είναι μητέρα τριών αγοριών, οι δύο εξ αυτών ακολούθησαν την Ιατρική ο πρώτος είναι επεμβατικός καρδιολόγος στο Freiburg της Γερμανίας, ο δεύτερος ειδικός δερματολόγος στο ΠΓΝΠ και ο τρίτος είναι φοιτητής στο Μαθηματικό Ιωαννίνων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement