Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

 Μιχάλης Σιδηρόπουλος: Στόχος μου η νίκη της παράταξης μας

Published

on

Συνέντευξη στον Διονύσιο Ζακυνθινό

«Για εμένα προσωπικά αυτός είναι ο στόχος, η νίκη της παράταξης μας στις επερχόμενες εκλογές» επισημαίνει σε συνέντευξη του στη «Γ» ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Καρπέτα «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ –ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ», Μιχάλης Σιδηρόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ παραμένει συνεπής στην ενότητα του προοδευτικού – δημοκρατικού χώρου.
«Μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς και να προκύψει από την κάλπη της Κυριακής μια περιφερειακή αρχή με προοδευτικό πρόγραμμα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Πώς και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Κώστα Καρπέτα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στήριξε την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική υποψηφιότητα του Κώστα Καρπέτα, παραμένοντας πιστός στην θέση που είχε εκφράσει από την προηγούμενη εκλογική διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.
Από τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε εκφράσει τη θέση ότι επιθυμεί και επιδιώκει στην Αυτοδιοίκηση την σύνθεση και σύμπλευση των ευρύτερων προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων σε κάθε περιοχή στη βάση ενός προοδευτικού προγραμματικού πλαισίου. Και τότε είχε αποφασίσει και είχε προχωρήσει, από κοινού με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στη στήριξη του πρώην Περιφερειάρχη Αποστόλη Κατσιφάρα και στην παράταξη Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο.
Και σε αυτήν την εκλογική διαδικασία, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ παρέμεινε συνεπής σε αυτή τη θέση, αλλά παρά τις προσπάθειες μας για σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αυτό δεν κατέστη δυνατό, όχι με δική μας ευθύνη.
Εν τέλει, προχωρήσαμε στην επιλογή της στήριξης της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Κώστα Καρπέτα που προέρχεται πολιτικά από το χώρο του ΠΑΣΟΚ παραμένοντας συνεπείς στην ενότητα του προοδευτικού – δημοκρατικού χώρου, γιατί μόνο έτσι πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα στην Δυτική Ελλάδα.

Κι εσείς, γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα μαζί του;

Από τον Οκτώβριο του 2022 είμαι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας με την παράταξη «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο». Μέσα από τη συμμετοχή μου στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, το σύντομο αυτό χρονικό διάστημα, είχα την τύχη και την τιμή να συμμετάσχω και να συμβάλλω στη λήψη αποφάσεων που παίζουν καθοριστικό ρόλο για το παρόν και το μέλλον των συμπολιτών μου.
Θέτω και πάλι υποψηφιότητα, γιατί θέλω να μου δώσουν οι πολίτες της Αχαΐας τη δυνατότητα, με την ψήφο τους, να παραμείνω μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου σε μια αυτοδιοικητική περίοδο που θα καθορίσει το μέλλον της περιοχής για τα επόμενα χρόνια και θα διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό την αναπτυξιακή της προοπτική. Τα επόμενα πέντε χρόνια η νέα Περιφερειακή Αρχή που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα διαχειριστεί τους πόρους από το νέο ΕΣΠΑ, αλλά και από το Ταμείο Ανάκαμψης, θέτοντας με τις επιλογές της τα θεμέλια για την νέα εποχή στη Δυτική Ελλάδα.
Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ –ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ», γιατί πιστεύω ότι η σύνθεση των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς και να προκύψει από την κάλπη της Κυριακής μια περιφερειακή αρχή με προοδευτικό πρόγραμμα και σχέδιο που δεν θα αφήσει κανέναν μόνο του στη νέα εποχή που διαμορφώνεται. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Κώστας Καρπέτας είναι ο καταλληλότερος Περιφερειάρχης που θα υπηρετήσει αυτό το σχέδιο. Θα σταθεί απέναντι στον Νεκτάριο Φαρμάκη και θα βάλει τέλος στην λειτουργία της Περιφέρειας από μια κλειστή παρέα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα λίγων και αρεστών του συστήματος.

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η έκβαση των περιφερειακών εκλογών;

Πιστεύω ότι η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική υποψηφιότητα του Κώστα Καρπέτα με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα αποτελέσει την σαφέστατη επιλογή των προοδευτικών δημοκρατικών πολιτών της Δυτικής Ελλάδας. Άλλωστε η Δυτική Ελλάδα είναι μια περιοχή όπου ήταν και παραμένουν ισχυρές οι προοδευτικές δυνάμεις. Αυτές οι δυνάμεις θα δώσουν την νίκη στην παράταξη μας και από τις αρχές του χρόνου θα επιστρέψει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε προοδευτική κατεύθυνση.

Και ποια εκτιμάτε ότι θα είναι η δική σας εκλογική επίδοση;

Αυτή τη στιγμή συμμετέχω σε μια συλλογική προσπάθεια μαζί με όλους/ες τους/ις συνυποψηφίους/ες από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Είχαμε μπροστά μας λίγο χρόνο για να καταφέρουμε να ενεργοποιήσουμε δυνάμεις και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες για να πετύχουμε τον στόχο μας.
Θεωρώ ότι όλοι και όλες μας λειτουργούμε στο πλαίσιο της παράταξης μας ως μια συλλογικότητα, που προτεραιότητα της έχει την αλλαγή στη Δυτική Ελλάδα και όχι την προσωπική εκλογική επίδοση. Για εμένα προσωπικά αυτός είναι ο στόχος, η νίκη της παράταξης μας στις επερχόμενες εκλογές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement