Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δημήτρης Γκαβέρας «Έχουμε την γνώση και την ευθύνη»

Published

on

Συνέντευξη στην Ελένη Α. Γεωργοπούλου

Άνθρωπος με φρέσκια ματιά, βιογραφικό με γεμάτο εμπειρίες και με ενσυναίσθηση της ευθύνης, ο δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, δρ. του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Δημήτριος Γκαβέρας κατέρχεται για πρώτη φορά υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη «Μπροστά για Όλους».

Κατέχει μεταπτυχιακά, είναι καθηγητής βυζαντινής μουσικής και διορισμένος Πρωτοψάλτης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Θεωρεί ότι ο Νεκτάριος Φαρμάκης είναι αληθινός ηγέτης και οραματιστής, ο οποίος δείχνει το δρόμο για να προχωρήσουμε μπροστά για το καλό του τόπου μας και όπως δηλώνει βαδίζει στο πεδίο της αυτοδύναμης αφοσίωσης, εμπνευσμένος από το όραμα, το έργο και την αξιοπιστία του Νεκτάριου Φαρμάκη, ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά και επιδεικνύει την αποφασιστικότητα και την προθυμία να βελτιώσει περαιτέρω τις ζωές όλων μας επισημαίνει σε συνέντευξή του στην «Γ».

Ερ. Κύριε Γκαβέρα, τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε στον περιφερειακό στίβο;

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αφορά την καθημερινότητά μας. Θεωρώ πως όλοι μας πρέπει να έχουμε ενεργό ρόλο και συμμετοχή σε αυτήν. Προσωπικά αν και η ενασχόληση μου με την πολιτική μετρά από τα φοιτητικά μου χρόνια, τόσο οι στενοί μου συνεργάτες όσο και εγώ νιώσαμε την ανάγκη να στηρίξουμε έμπρακτα και με πάθος την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη προσπάθεια του Περιφερειάρχη μας. Με έντονο το συναίσθημα της ευθύνης, έχω μάθει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να ανταποκρίνομαι σε κάθε καινούργιο ρόλο. Στο πλευρό του Νεκτάριου Φαρμάκη στηρίζω τη πίστη μου για μια σύγχρονη περιφέρεια, βασισμένη στην ανάπτυξη, εμπνέοντας αισιοδοξία για το μέλλον και κυρίως για τα παιδιά μας. Θέτω ως προτεραιότητα το τρίπτυχο Παιδεία-Αθλητισμός-Πολιτισμός, διότι χωρίς Παιδεία δεν υπάρχει ταυτότητα, χωρίς Αθλητισμό δεν υπάρχει ζωή, και χωρίς Πολιτισμό δεν υπάρχει ποιότητα.

Ερ. Τι να περιμένει η Αχαΐα από μια επόμενη τετραετία με τον Νεκτάριο Φαρμάκη στο τιμόνι της Περιφέρειας;

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης είναι ένας αληθινός ηγέτης και οραματιστής. Περίπου 4 χρόνια μετά από σκληρή δουλειά, ήρθε πάλι η στιγμή να ανοίξει ένας νέος κύκλος για την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα, υπηρετώντας το συμφέρον του θησαυρού της ελληνικής γης της Περιφέρειας. Με ρεαλιστικό σχεδιασμό, ταχύτητα και σύγχρονες αντιλήψεις, η Δυτική Ελλάδα διαθέτει ξεκάθαρο προσανατολισμό για την πενταετία που έρχεται. Η υπόσχεση για την επόμενη μέρα έχει ως γνώμονα τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, όπου οι νέες ιδέες και η τεχνολογική εξέλιξη θα προχωράνε χέρι – χέρι και θα πρωτοστατούν με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη μετάβαση. Για να γίνει η Δυτική Ελλάδα να γίνει το «σπίτι» που όλοι ονειρευόμαστε.

Ερ. Σε προσωπικό επίπεδο, οι προτάσεις σας είναι πρωτοποριακές, όπως ίδρυση φορέα Τεχνητής Νοημοσύνης, ίδρυση Αθλητικού Μουσείου, θεσμοθέτηση και πραγματοποίηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας. Πόσο εφικτά είναι να γίνουν και τι θα προσδώσουν στην Αχαΐα;

Η Αχαΐα έχει ανάγκη από ένα όραμα που προσφέρει προοπτικές και ανανέωση για όλους. Η πρόταση για τη δημιουργία ενός Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Πάτρα, σε συνδυασμό με την ενίσχυση υποστηρικτικών δομών όπως τα Film Offices, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τον εμπλουτισμό της κινηματογραφικής κουλτούρας στη Δυτική Ελλάδα. Ακόμα, η υλοποίηση της ιδέας για την ίδρυση Αθλητικού Μουσείου θα εμπλουτίσει την πολιτιστική ζωή της περιοχής και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει ως φόρος τιμής στην ιστορία και τις επιτυχίες του σημαντικού αθλητικού σωματείου της Παναχαϊκής.

Ερ. Γιατί ζητάτε την ψήφο των Αχαιών στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εμπιστεύτηκε τα τελευταία χρόνια τον Νεκτάριο Φαρμάκη αναγνωρίζοντας την προσφορά και την ασφάλεια του έργου του. Υπόσχομαι να δίνω κάθε μέρα τον καλύτερο μου εαυτό, με ταπεινότητα, σκληρή δουλειά, και μεγάλη διάθεση για προσφορά. Όντας στην τελική ευθεία των αυτοδιοικητικών εκλογών, ζητάω, λοιπόν, από τους Αχαιούς να μου εμπιστευτούν την ψήφο τους για να πάμε την Περιφέρεια Μπροστά για όλους. Σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα, χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους με αποφασιστικότητα και γνώση. Ανθρώπους με φρέσκια ματιά και βιογραφικό γεμάτο εμπειρίες. Θα αγωνιστούμε για τον τόπο μας και τους συνανθρώπους μας. Γιατί έχουμε την ευθύνη.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement