Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γιώργος Κολλιόπουλος: «Εκφράζουμε τους πόθους και τις ανάγκες του Έλληνα»

Published

on

Συνέντευξη στον Διονύσιο Ζακυνθινό

«Είμαι ένας από εσάς και θα τρέξω μαζί με τους συνοδοιπόρους μου για όλους σας», τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Κολλιόπουλος σε συνέντευξη του στη «Γ», επισημαίνοντας ότι οι «Νέοι της Δυτικής Ελλάδας» είναι μια καινούργια ανεξάρτητη παράταξη που δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους.

«Ένα κίνημα που δεν έχει δεκανίκια πολιτικού κόμματος, όπως οι αντίπαλοι μας, όχι μόνο γιατί δεν τα χρειάζεται αλλά γιατί δεν περπατάμε τις εξελίξεις», τονίζει χαρακτηριστικά.

-Γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψήφιος , ως ανεξάρτητος για την περιφέρεια της δυτικής Ελλάδας;

Για να κάνεις το καλό, για να βοηθήσεις, να επηρεάσεις, να πρωτοστατήσεις, να αλλάξεις τα πράγματα, να καινοτομήσεις, θα πρέπει να θυσιάσεις κάτι από εσένα. Μα, κυρίως, θα πρέπει να αγαπάς αυτόν τον λαό κι αυτή την πατρίδα. Να νιώθεις πλήρης μέσα σε μια λαϊκή γειτονιά, να αισθάνεσαι ευχάριστα μέσα σε μια λαϊκή συγκέντρωση, να γουστάρεις την κουβέντα με έναν ψαρά, με έναν καπετάνιο, με κάποιον εργάτη, με έναν ποιητή. Και να έχεις ευρύτητα πνεύματος.
Ένα κίνημα που δεν έχει δεκανίκια πολιτικού κόμματος, όπως οι αντίπαλοι μας, όχι μόνο γιατί δεν τα χρειάζεται αλλά γιατί δεν περπατάμε τις εξελίξεις. Τρέχουμε όλοι μαζί με την φόρα των νέων στο στίβο της καθημερινότητας, σκύβουμε μόνο πάνω από τα προβλήματα σας, που είναι και δικά μας, και μαζί τρέχουμε με το κεφάλι ψηλά, αφήνοντας τον ήλιο να καίει υπερήφανα τα μέτωπα μας.
Σε μια εποχή ισοπέδωσης αξιών και παραχάραξης εννοιών, σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης και αλλοτρίωσης, δεν είναι καθόλου τυχαία η υποβάθμιση των λαών, ακόμα και η υποτίμηση της ίδιας της λέξης «λαός». Επίσης, καθόλου τυχαία δεν είναι η ανάδειξη της έννοιας του λαϊκισμού ως κυρίαρχου αφηγήματος. Μα θα έρθει πάλι η ώρα που ο λαός θα αποκτήσει την αληθινή διάσταση του, που θα αναδείξει την αληθινή υπόσταση του και θα γίνει σεβαστός, ως κοινωνικό σύνολο, ως έννοια, ως δυναμική πραγματικότητα. Αρκεί να υπάρξουν άνθρωποι, πολιτικοί, επαγγελματίες, δημιουργοί, που θα θελήσουν να προσφέρουν με αγάπη. Που θα αποφασίσουν να πράξουν όχι ως μέλη ενός διεφθαρμένου συστήματος, ούτε ως μέλη μιας ελίτ, αλλά ως μέλη του λαού. Του παντοδύναμου λαού. Είμαι ένας από εσάς και θα τρέξω μαζί με τους συνοδοιπόρους μου για όλους σας, έχω την ενέργεια την διάθεση και την εμπειρία να ρίχνω το φως της αλήθειας όταν ο λαός δουλεύει, να είμαι κυματοθραύστης στο σκοτάδι του παρασκηνίου, όταν ο λαός ξεκουράζεται

-Πώς θα προσδιορίζατε τον συνδυασμό σας;

Οι «Νέοι της Δυτικής Ελλάδας» είναι μια καινούργια ανεξάρτητη παράταξη που δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους, πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, νέους που εργάζονται, που σπουδάζουν, που είναι άνεργοι, ανθρώπους που ζουν στην ανασφάλεια και στο άγχος της καθημερινότητας, για επιβίωση έξω από πλατειασμούς και «κονέ». Είμαστε ένα πολιτικό κίνημα που θεωρούμε ότι εκφράζουμε τους πόθους και τις ανάγκες του μέσου Έλληνα, ένα κίνημα που ανήκει στον αγρότη, τον εργάτη, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον συνταξιούχο, τον υπάλληλο, στην θαρραλέα και φωτισμένη νεολαία μας.

-Σε ποιους απευθύνεστε;

Στον λαό ξεκάθαρα, στο λαό από πάντα και για πάντα. Είναι βαθιά η ανησυχία του λαού, γιατί οι επαγγελίες της τωρινής περιφέρειας για την αποκατάσταση της ομαλής ποιότητας ζωής θα αποτελέσουν λόγια κενά περιεχομένου, αν δεν συνοδευτούν -το γρηγορότερο δυνατό- από την τιμωρία, την κάθαρση και την αποκατάσταση. Λέγεται ότι δεν ήρθε η ώρα. Μα το επιχείρημα αυτό δεν ευσταθεί. Για να προστατέψουμε την περιφέρεια, για να ανοίξουμε το δρόμο που οδηγεί στην αδέσμευτη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία. Σ’ αυτά τα πλαίσια πρέπει να ερμηνευτεί και η δικιά μας απόφαση να προχωρήσουμε σε αυτήν αλλά και στις επόμενες τετραετίες

-Ποιες είναι οι κύριες προτάσεις σας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας;

Ολοκλήρωση έργων υποδομής, όπως του λιμανιού, για επιχειρήσεις εισαγωγών- εξαγωγών, συντήρηση και αποπεράτωση στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο (επειγόντως ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων κάθε χρόνο) στήριξη στον πρωτογενή τομέα σε αγρότες και κτηνοτρόφους άμεσα, ειδικά μετά από το σκληρό παράδειγμα με την καταστροφή της Θεσσαλίας, 100 δωρεάν μεταπτυχιακά από την περιφέρεια για αδύναμους οικονομικά νέους / νέες , σύσταση φορέα εθελοντών επιστημόνων για εκμάθηση ξένων γλωσσών σε παιδιά οικογενειών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές

-Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η εκλογική επίδοση σας;

Καταρχάς, η τωρινή εκλογική επίδοση είναι ένα στατιστικό το οποίο έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Οποιοδήποτε ποσοστό μας εμπιστευτεί ο λαός θα έχει την ιδία βαρύτητα για εμάς. Χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης για τις επόμενες τετραετίες και αφήνουμε το έργο μας να κριθεί μέσα στα χρόνια. Το πρώτο μέλημα μας είναι οι πολίτες να ενημερωθούν να αφυπνιστούν να συμμετέχουν ενεργά στο έργο της Περιφέρειας. Δεν είμαστε εδώ μόνο για αυτές τις εκλογές, η πορεία μας αρχίζει σε αυτήν την τετραετία και ευελπιστούμε για πολλά χρόνια ακόμα, όπως στα σχολικά χρόνια σημασία έχει η παιδεία και η γνώση και όχι η βαθμοθηρία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement