Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης για πόλεμο στο Ισραήλ: Τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται και η τρομοκρατική δράση να μένει αναπάντητη

Published

on

Εκτενή αναφορά στα γεγονότα στη Μέση Ανατολή έκανε ο πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις του με την πρωθυπουργό της Εσθονίας, Κάγια Κάλλας. «Ως σύμμαχοι», είπε, «έχουμε κοινή στάση απέναντι και στις διεθνείς προκλήσεις και τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Οι κυβερνήσεις μας καταδικάζουν την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απαγωγές και δολοφονίες πολιτών.

Ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της αυτοάμυνας του Ισραήλ και επιδιώκουμε την αποκατάσταση της ειρήνης. Τα γεγονότα αυτά υπονομεύουν μια δίκαιη λύση παραβιάζοντας την κυριαρχία ενός ανεξάρτητου κράτους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «Δυστυχώς και το γνωρίζουμε καλά στην δική μας περιοχή πυροδοτούν την ένταση σε ένα ευρύ τόξο του παγκόσμιου χάρτη με πολλές και παράλληλες συνέπειες από την διατάραξη της ασφάλειας και της παγκόσμιας οικονομίας μέχρι την αναζωπύρωση του μεταναστευτικού. Η θέση μας είναι κατηγορηματική. Τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται και η τρομοκρατική δράση να μένει αναπάντητη. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι ίδιες αποστάσεις ευνοούν την επιθετικότητα και τον αυταρχισμό».

Ροή ειδήσεων

Advertisement