Connect with us

Οικονομία

Επιδόματα και συντάξεις Νοεμβρίου: Έως τις 31 Οκτωβρίου η πληρωμή τους – Για ποιους επιταχύνεται η καταβολή εφάπαξ

Published

on

Ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου η καταβολή επιδομάτων και παροχών από τον e-ΕΦΚΑ και την  ΔΥΠΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 77.010 δικαιούχων. Δηλαδή θα δοθούν τα χρήματα της συνέχειας έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ από τον  e-ΕΦΚΑ σε 1.010 δικαιούχους αλλά και τα επιδόματα ανεργίας, τα λοιπά επιδόματα σε 40.000 δικαιούχους, τα χρήματα των επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης σε 23.000 δικαιούχους, τα χρήματα για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας σε 2.000 μητέρες και τα χρήματα των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 11.000 δικαιούχους από την ΔΥΠΑ.

Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου 2023

Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Νοεμβρίου 2023 αναμένεται να δοθούν:

  • Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου από τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών).
  • Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου από το ΙΚΑ, το Δημόσιο, το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και τη ΔΕΗ. Την ίδια ημέρα θα δοθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Τη Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 θα πληρώσει ο ΟΠΕΚΑ τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Σύνταξη: Έτσι θα καταβάλλεται το εφάπαξ σε 20 Ταμεία 

Επιταχύνεται η διαδικασία καταβολής του εφάπαξ στους ασφαλισμένους 20 Ταμείων Πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα, των ΔΕΚΟ και τραπεζών που υποβάλουν από την 1η Οκτωβρίου την αίτησή τους για τη χορήγηση του βοηθήματος στον ΕΦΚΑ μόνον ηλεκτρονικά. Δηλαδή η αίτηση απονομής εφάπαξ θα μπορεί να γίνεται είτε μέσω του ΕΦΚΑ είτε μέσω του gov.gr και η καταβολή θα  πραγματοποιείται μετά την αίτηση της συνταξιοδότησης. Συνεπώς  η έκδοση του εφάπαξ για τους ασφαλισμένους αναμένεται να συντομευθεί κατά 1 με 2 μήνες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement