Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κοινή ανακοίνωση 13 εκπολιτιστικών συλλόγων: “Ο αγώνας για την υπογειοποίηση συνεχίζεται”

Published

on

 

 

 

Την αγωνιστική τους ετοιμότητα για την υπογειοποίηση του τρένου υπενθυμίζουν 13 Πολιτιστικοί Σύλλογοι της βόρειας πλευράς της Πάτρας, προκαλώντας ωστόσο, αντιδράσεις τόσο για το χρόνο που επελέγη να γίνει η «παρέμβασή» τους, όσο και για το γεγονός ότι αρκετά μέλη των διοικήσεων τους διαψεύδουν ότι έχουν δώσει την έγκρισή τους για τη συγκεκριμένη δημοσίευση.

Πάντως, στην ανακοίνωση τονίζεται πως η απόφαση ελήφθηαπό τους προέδρους των Συλλόγων. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών στις  8/10 και γνωρίζοντας τις θέσεις των Υποψηφίων Παρατάξεων για τον τρόπο διέλευσης του τρένου, καλέσαμε στις 12 Οκτωβρίου σύσκεψη Προέδρων των 13  Εκπολιτιστικών Συλλόγων και αποφασίσαμε ότι:

Αυτή  την Κυριακή ψηφίζουμε και τη Δευτέρα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την

υπογειοποίηση  του τρένου και τη δημιουργία στην επιφάνεια του,  Γραμμικού

πάρκου. Έργο ανεκτίμητης αξίας που θα αφορά τις επόμενες εκατονταετίες.

Η κυβέρνηση δεν έχει αποδεχτεί να φτάσει υπόγεια το τρένο από την Κανελλοπούλου

μέχρι το Ρίο. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί ώστε να υιοθετηθεί το δίκαιο αίτημά μας.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα γνωρίσαμε τις θέσεις των υποψηφίων και κατά τις

επισκέψεις τους στα γραφεία των Συλλόγων μας και στα debate που

παρακολουθήσαμε. Ρωτάμε  λοιπόν, τη Δευτέρα στον αγώνα μας ποιόν θα έχουμε σύμμαχο; Το αποτέλεσμα της κάλπης θα πρέπει να είναι όπλο στα χέρια μας στις διεκδικήσεις που θα ακολουθήσουν».

Εξ άλλου, αναφορά στην υπογειοποίηση του τρένου έκανε κατά την κεντρική του προεκλογική ομιλία και ο υποψήφιος Δήμαρχος, Κώστας Σβόλης, αναφέροντας πως «το τρένο έπρεπε ήδη να έχει έρθει. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Να ξεκινήσει άμεσα διεκδικώντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα περαιτέρω υπογειοποίησης και της προσαρμογής της   επίγειας γραμμής  να είναι φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement