Connect with us

Lifestyle

Ποιος είναι ο Τούρκος που θα υποδυθεί τον Αριστοτέλη Ωνάση στην ταινία «Maria» με την Αντζελίνα Τζολί

Published

on

Στα… παπούτσια της Μαρίας Κάλλας μπαίνει η Αντζελίνα Τζολί, εγείροντας το ενδιαφέρον γύρω από τη νέα ταινία για τη ζωή της μεγάλης σοπράνο του 20ού αιώνα.

Αν και οι πληροφορίες για το πολυαναμενόμενο φιλμ είναι ελάχιστες, έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι πρώτες φωτογραφίες της Χολιγουντιανής σταρ, ενώ έγινε γνωστό και το όνομα του ηθοποιού που θα υποδυθεί τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Πρόκειται για τον Χαλούκ Μπίλγκινερ (Haluk Bilginer), έναν από τους δημοφιλέστερους Τούρκους ηθοποιούς.

Ποιος είναι ο Haluk Bilginer
Έχει καταγωγή από την Τουρκία και τη Βρετανία. Γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1954, σήμερα είναι 69 ετών και λαμβάνει μεγάλη εκτίμηση στον χώρο του σινεμά, της τηλεόρασης, αλλά και του θεάτρου.

Σε νεαρή ηλικία αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο της Άγκυρας το 1977 και στη συνέχεια πήγε στην Αγγλία, όπου φοίτησε στην Ακαδημία Μουσικής και Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου. Απέκτησε τον πρώτο του ρόλο στη βρετανική σαπουνόπερα «EastEnders» ως Μεχμέτ Οσμάν.

shutterstock_1541413364

Ο πρώτος Τούρκος που κέρδισε Emmy
Η μεγάλη στιγμή στην καριέρα του ήρθε με την τηλεοπτική σειρά «Shahsiyet», που του εξασφάλισε μια από τις σπουδαιότερες διακρίσεις στον χώρο της υποκριτικής, το Διεθνές Βραβείο Emmy για την καλύτερη ερμηνεία το 2019.

Μετά τη μεγάλη βραδιά της απονομής, έγραψε ιστορία, μιας και έγινε ο πρώτος Τούρκος ηθοποιός που κέρδισε βραβείο Emmy.

GettyImages-1190070051

Καριέρα εντός και εκτός συνόρων
Το χαρακτηριστικό του πρόσωπο άρχισε να γίνεται όλο και πιο οικείο στο τουρκικό τηλεοπτικό κοινό, αφού έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς τουρκικές σειρές. Μερικές από αυτές είναι το επιτυχημένο «Ezel», το 2009.

Ένας από τους ρόλους του που έχει αγαπηθεί περισσότερο, είναι είναι αυτός του Behzat Ç., στη σειρά «Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi», του 2010, όπου και υποδύθηκε έναν σκληρό και ανορθόδοξο αστυνομικό. Το βιογραφικό του θεωρείται πλούσιο για τα δεδομένα του σιναφιού του στην Τουρκία. Έχει δουλέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου παραμένει μέχρι σήμερα γνωστός ως «Μεχμέτ Οσμάν».

Έχει επίσης πρωταγωνιστήσει σε ταινίες του Χόλιγουντ, ωστόσο, σε δεύτερους ρόλους. Η κωμωδία «Η συμμορία με τα χακί», το «Spooks» και το «Collateral» του BBC, είναι μερικές από τις δουλειές του στο εξωτερικό..

spl759891_014

Ροή ειδήσεων

Advertisement