Connect with us

Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έντεκα Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Published

on

Έντεκα Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στην Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό συνδικάτο των δημοσιογράφων.

Στην ανακοίνωση, το συνδικάτο με έδρα την Δυτική Οχθη, αναφέρει επίσης ότι «20 δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν από την ισραηλινή επίθεση» στην Γάζα.

Περί τους 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιδρομές κατά του παλαιστινιακού θύλακα.

Νεκροί και πέντε Κινέζοι πολίτες – Το Πεκίνο παρέχει επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε σήμερα πως πέντε Κινέζοι υπήκοοι σκοτώθηκαν, δύο αγνοούνται και έξι έχουν τραυματιστεί στη σύγκροση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Επί του παρόντος, οι εμπορικές πτήσεις ανάμεσα στην Κίνα και στο Ισραήλ εξακολουθούν να λειτουργούν, ανέφερε το υπουργείο.

Η Κίνα παρέχει επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες UNRWA και την Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή, ανέφερε εξάλλου η κινεζική κρατική τηλεόραση (CCTV).

Η βοήθεια έχει σκοπό την ελάφρυνση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα και θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση επιτακτικών αναγκών, όπως για τρόφιμα και ιατρική φροντίδα, μετέδωσε η CCTV, επικαλούμενη την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Κίνας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement