Connect with us

Χωρίς κατηγορία

ΟΛΠΑ: Ζωτικής σημασίας συνεργασία με Πετρελαϊκούς Ομίλους

Published

on

Τα κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πατρών επισκέφτηκε πρόσφατα αντιπροσωπεία της ΕΔΕΥΕΠ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων Α.Ε) η οποία λειτουργεί ως ενδιάμεσος της κυβέρνησης στην αδειοδότηση και συνεργασία με εταιρείες εξόρυξης υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Πατραϊκό.

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αριστοφάνη Στεφάτο (CEO ΕΔΕΥΕΠ) είχε συνάντηση με τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ Παναγιώτη Αναστασόπουλο.
Ο κ. Αναστασόπουλος διαβεβαίωσε ότι ο Οργανισμός θα συνδράμει με τον μέγιστο δυνατό τρόπο τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε το έργο της ΕΔΕΥΕΠ να γίνει αμεσότερα, ευκολότερα και αποτελεσματικότερα. «Οι σύγχρονες και διαλειτουργικές εγκαταστάσεις του λιμανιού της Πάτρας καθώς και η συνδεσιμότητά του με άλλες περιοχές μεγάλης σημασίας είναι εχέγγυο προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον σημασία παίζει για το λιμάνι μας και το αναντίρρητο πλάνο Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Ευθύνης καθώς και Εταιρικής Διακυβέρνησης που η ΕΔΕΥΕΠ έχει αναγάγει σε πρότυπο οδικό χάρτη για όλη την Νότια Ευρώπη» επισημάνει ο διευθύνων του ΟΛΠΑ Α.Ε.
Η εμπλοκή του ΟΛΠΑ ΑΕ θα είναι υποστηρικτική παρέχοντας τη δυνατότητα στις Helleniq Energy και EXXON-MOBIL να ολοκληρώσουν τις σεισμικές έρευνες που αφορούν τόσο την εξειδίκευση και ερμηνεία των δεδομένων που ήδη υπάρχουν ήδη όσο και στην προετοιμασία για άλλες προχωρημένες διεργασίες, το στάδιο της ερευνητικής γεώτρησης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Κεντρικός Λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών Πλοίαρχος Λάζαρος Χανουμίδης, και οι κ.κ. Βαρνάβας Θεοδοσίου (EXXON-MOBIL), Μιχάλης Μιχαήλ (EXXON-MOBIL), Αναστάσιος Βλασσόπουλος (HELLENiQ), Γεώργιος Μυκονιάτης (HELLENiQ), Ευθύμιος Ταρτάρας (ΕΔΕΥΕΠ) και Σπυρίδων Σπίνος (ΕΔΕΥΕΠ).

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement