Connect with us

Μαγειρική

Κοτοκεφτέδες με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς           

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500γρ. κιμά κοτόπουλου

5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

½ τομάτα ξυσμένη

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο χωρίς το φύτρο

4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

πάπρικα

κύμινο

1 κουτ. σούπας τζίντζερ ξυσμένο

σουσάμι

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα

5 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες (έτοιμες από βάζο)

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες ελαφρά σοταρισμένο

3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό

50γρ. φέτα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρετε όλο το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Το ρίχνετε σε μπολ μαζί με τον κιμά του κοτόπουλου, την φρυγανιά, την τομάτα, το κύμινο, την πάπρικα, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε το μίγμα καλά με το χέρι. Το αφήνετε στο ψυγείο. Ετοιμάζετε τη σάλτσα πολτοποιώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί, πλάθετε κεφτεδάκια κοτόπουλου και τα κυλάτε στο σουσάμι. Τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο για 10-12 λεπτά. Σερβίρετε τους κοτοκεφτέδες αμέσως, συνοδεύοντας με το ντιπ και πίτες για σουβλάκι ψημένες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement