Connect with us

Διεθνή

Πρώτη σύγκρουση ανάμεσα σε Χαμάς και τον στρατό του Ισραήλ -Ένας Ισραηλινός στρατιώτης νεκρός

Published

on

Η πρώτη σύγκρουση μεταξύ Χαμάς και Ισραηλινού Στρατού καταγράφηκε την Κυριακή (22/10) στη Λωρίδα της Γάζας, αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου.

Οι μαχητές της Χαμάς συγκρούστηκαν με ισραηλινά στρατεύματα μέσα στη Γάζα, ανέφεραν οι ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ της παλαιστινιακής οργάνωσης, σε κάτι που δείχνει να είναι η πρώτη μάχη μεταξύ των δύο πλευρών στο έδαφος εντός της Λωρίδας, στο διάστημα των τελευταίων 15 ημερών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, ένας στρατιώτης τους σκοτώθηκε.

«Ένας στρατιώτης του IDF σκοτώθηκε, ένας είναι εκτός κινδύνου και δύο τραυματίστηκαν ελαφρά, ως αποτέλεσμα πλήγματος από αντιαρματικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε προς ένα άρμα μάχης του IDF και ένα όχημα του Μηχανικού (Σώματος)», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Το περιστατικό αυτό διαδραματίστηκε «κατά τη διάρκεια τοπικής επιδρομής που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, στην περιοχή Κιμπούτς Κισουφίν.

Η δραστηριότητα αυτή ήταν μέρος της προσπάθειας για την εξάρθρωση των υποδομών τρομοκρατίας, την εκκαθάριση της περιοχής από τρομοκράτες και όπλα, αλλά και τον εντοπισμό αγνοουμένων και σορών».

Οι οικογένειες των νεκρών και τραυματιών στρατιωτών έχουν ειδοποιηθεί. Το IDF στέλνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και θα συνεχίσει να τους στηρίζει», αναφέρει καταληκτικά η ανακοίνωση.

Γάζα: Η Χαμάς πανηγύρισε πως ανάγκασε «τα στρατεύματα της άλλης πλευράς να υποχωρήσουν χωρίς τα οχήματά τους»
Η Χαμάς υποστήριξε πως κατέστρεψε δύο ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες και ένα τανκ σε ενέδρα, αναγκάζοντας τα στρατεύματα της άλλης πλευράς να υποχωρήσουν χωρίς τα οχήματά τους.

«Οι στρατιώτες που έπεσαν στην ενέδρα του Χαν Γιουνίς άφησαν τα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή ανατολικά του φράχτη πεζοί», ανέφεραν οι ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/kosmos/gaza-proti-sygkroysi-hamas-kai-stratoy-israil”>Γάζα: Πρώτη σύγκρουση ανάμεσα σε Χαμάς και τον στρατό του Ισραήλ -Ένας Ισραηλινός στρατιώτης νεκρός – iefimerida.gr</a></p>

Ροή ειδήσεων

Advertisement