Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Γονιδιακό πρόβλημα η πρώτη εκτίμηση για τον θάνατο των δύο παιδιών σε διάστημα 15 μηνών

Published

on

Απαντήσεις στον «γρίφο» σχετικά με τον θάνατο των δύο παιδιών της ίδιας οικογένειας από την Αχαΐα, ενός βρέφους 20 ημερών και ενός μωρού δύο μηνών, σε διάστημα 15 μηνών, ψάχνουν γιατροί και επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η πρώτη εκτίμηση που σχηματιζεται είναι ότι ο θάνατος των δύο παιδιών οφείλεται πιθανότατα σε γονιδιακό πρόβλημα με τις ίδιες πληροφορίες να μιλούν για προβληματική στάση της μητέρας τους η οποία, όπως «δείχνει» και η ανακοίνωση από το Χαμόγελο τοιυ Παιδιού, δεν φαίνεται να αντέδρασε έγκαιρα στα συμπτώματα που παρουσιάστηκαν.

Μιλώντας στον Alpha η 23χρονη μητέρα περιέγραψε τα συμπτώματα που είδε στο πρώτο από τα δύο παιδιά που γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 2022 και 19 ημέρες αργότερα έφηγε από τη ζωή. Η 23χρονη έκανε λόγο για περίεργους ήχους που άκουσε να βγάζει το βρέφος μέσα στην κούνια. «Φώναξα την σπιτονοικοκυρά μου που ήταν δίπλα και μου είπε ότι το παιδάκι φεύγει και φωνάξαμε ασθενοφόρο» ανέφερε η 23χρονη.

Για το δεύτερο παιδί η 23χρονη υπογράμμισε ότι «έκανε ένα σύμπτωμα στο σπίτι, όπου γυρνούσαν τα μάτια της και έκλαιγε. Πήγαμε στο Κέντρο Υγείας και το παιδί συνήλθε. Είπαν δεν ήταν κάτι, έχει σωστούς σφυγμούς, αλλά πρέπει να πάει στο Καραμανδάνειο. Είχε σπασμούς. Μας έστειλαν στο Παίδων Αγία Σοφία. Ήμασταν έναν μήνα μέσα, κάναμε όλες τις εξετάσεις. Εκεί μου είπαν ότι οι σπασμοί ίσως είναι από κάποιο φάρμακο».

«Ήμουν συνέχεια μαζί της, εκεί μου παίζαμε, ξαφνικά χανόταν. Γυρνούσαν τα μάτια της και έμενε λιπόθυμη. Φώναζα αμέσως τον γιατρό» πρόσθεσε η ίδια.

protothema.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement