Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Στις 14 Νοεμβρίου η δίκη για την Αχαϊκή Τράπεζα

Published

on

Ημέρα εξέτασης τεσσάρων, τελικά, ενστάσεων ήταν η χθεσινή Τετάρτη 25/10/2023, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας για το λουκέτο στην Αχαϊκή Τράπεζα, με κατηγορουμένους 88 μέλη του ΔΣ, στελέχη της και δανειολήπτες του συνεταιριστικού φορέα.

Στη συνέχεια, εξετάσθηκαν οι τρεις άλλες ενστάσεις από την έκβαση των οποίων θα εκρίνετο η πορεία της διαδικασίας.

Αφενός οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αιτήθηκαν να κριθεί εκπρόθεσμα η έγκλιση της εκκαθαρίστριας εταιρείας, διότι κατατέθηκε μία μέρα αργότερα από το ανώτατο χρονικό όριο της κατάθεσης, ενώ αφετέρου διατυπώθηκε το τρίτο αίτημα να παραγραφούν τα αδικήματα των κατηγορουμένων λόγω παρέλευσης 15ετίας.

Συγκεκριμένα, υποστηρίχθηκε ότι όλες οι κατηγορίες αφορούν τραπεζικές πράξεις προ του 2008 και γι’ αυτό συντρέχουν λόγοι παραγραφής.

Το Δικαστήριο απέρριψε την ένσταση που αφορούσε το εκπρόθεσμο κατάθεσης της έγκλισης της PQH και επιφυλάχθηκε για την παραγραφή των αδικημάτων μέχρι την επόμενη συνεδρίαση την Τρίτη 14 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι μεριδιούχοι δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους, διότι έμειναν έξω από την υποστήριξη της κατηγορίας, αν και είναι οι μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης.

Ωστόσο, παρότι έχασαν το δικαίωμα της πολιτικής αγωγής, θα παραμείνουν ως μάρτυρες και θα έχουν την ευκαιρία να διαφωτίσουν το δικαστήριο για τους υπεύθυνους του λουκέτου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement