Connect with us

Εκπαίδευση

Πιερρακάκης: Πριν το τέλος της χρονιάς η ρύθμιση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Published

on

Σε νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. 

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανέφερε ότι «δεν μπορεί να εξακολουθούμε να διατηρούμε στη χώρα ένα κρατικό μονοπώλιο στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Ενημέρωσε, δε, πως «η νομοθετική πρωτοβουλία, που αφορά στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έρθει άμεσα στη Βουλή, αφού πρώτα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος της χρονιάς».

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στο «ψηφιακό φροντιστήριο», την ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία σημείωσε πως θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2024 με δύο μαθήματα, τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά, με ορίζοντα για την πλήρη λειτουργία του σε όλη τη χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2024.

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών υπογράμμισε πως το νέο σύστημα καταγραφής αναγκών και αντικειμενικών τοποθετήσεων βρίσκεται «σε συνεχή διαμόρφωση», προκειμένου στις αρχές της σχολικής χρονιάς να αποτελεί μια νέα κατάκτηση για το χώρο και να μπορεί να απαντάει άμεσα και στις ανάγκες που δημιουργούνται.

Ροή ειδήσεων

Advertisement