Connect with us

Μαγειρική

Φασολάδα φούρνου        

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

300 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα αποβραδίς

1 δαφνόφυλλο

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες

1 πράσο, ψιλοκομμένο

80 ml ε.π. ελαιόλαδο

2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ελαφρά πατημένη

1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

200 γρ. ψιλοκομμένα τοματάκια κονκασέ

150 γρ. σάλτσα ντομάτας

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, αλάτι

Για το σερβίρισμα

2 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Βάζετε τα φασόλια με το δαφνόφυλλο σε μια χύτρα ταχύτητος με αρκετό νερό και βράζετε για 20′ ή μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνετε τα φασόλια και κρατάτε το νερό που τα βράσατε. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το πράσο με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο για 3΄, προσθέτετε τα φασόλια, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2΄. Σε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι ή γάστρα βάζετε τα φασόλια, το σέλερι, το σκόρδο και την πάπρικα, τα τοματάκια και τη σάλτσα τομάτας. Προσθέτετε

Ροή ειδήσεων

Advertisement