Μαγειρική
Φασολάδα φούρνου
Υλικά (για 4 άτομα)
300 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα αποβραδίς
1 δαφνόφυλλο
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
1 πράσο, ψιλοκομμένο
80 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ελαφρά πατημένη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
200 γρ. ψιλοκομμένα τοματάκια κονκασέ
150 γρ. σάλτσα ντομάτας
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, αλάτι
Για το σερβίρισμα
2 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Βάζετε τα φασόλια με το δαφνόφυλλο σε μια χύτρα ταχύτητος με αρκετό νερό και βράζετε για 20′ ή μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνετε τα φασόλια και κρατάτε το νερό που τα βράσατε. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το πράσο με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο για 3΄, προσθέτετε τα φασόλια, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2΄. Σε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι ή γάστρα βάζετε τα φασόλια, το σέλερι, το σκόρδο και την πάπρικα, τα τοματάκια και τη σάλτσα τομάτας. Προσθέτετε