Connect with us

Μαγειρική

Γιουβαρλάκια μοσχαρίσια αυγολέμονο         

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. κιμά μόσχου σπάλα

80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

60 γρ. ρύζι νυχάκι ή γλασέ

½ ματσάκι μυρώνια, τα φύλλα, ψιλοκομμένα

2 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια

200 γρ. λάχανο λευκό, κομμένο σε πολύ λεπτά στικ

1 καρότο, σε καρεδάκια

800 ml ζωμό βοδινού ή κότας, καυτό

1 φύλλο δάφνης

2 λεμόνια, τον χυμό

½ λεμόνι, το ξύσμα

αλάτι αφρίνα, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μισό ελαιόλαδο, το ρύζι, τα μυρώνια, τα ασπράδια αυγού, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε. Κάνετε μπαλάκια και αφήνετε στο ψυγείο για 15΄. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το λάχανο και το καρότο μέχρι να μαραθεί το λάχανο. Αλατίζετε ελαφρώς. Έπειτα προσθέτετε τον ζωμό και τη δάφνη. Όταν βράσει ο ζωμός, προσθέτετε τα γιουβαρλάκια και μαγειρεύετε για 30΄ σε μέτρια φωτιά. Αποσύρετε τα γιουβαρλάκια και προσθέτετε στον ζωμό το λεμόνι, χυμό και ξύσμα, και χτυπάτε με ραβδομπλέντερ. Έπειτα χτυπάτε τους κρόκους να αφρατέψουν και προσθέτετε λίγο από τον ζωμό που έχετε κατεβάσει από τη φωτιά. Χύνετε το μείγμα με τους κρόκους στον ζωμό και ξαναχτυπάτε με το ραβδομπλέντερ. Βάζετε τα γιουβαρλάκια ξανά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε ελαφρά να ομογενοποιηθούν με το αυγολέμονο. Σερβίρετε με επιπλέον φύλλα από μυρώνια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζετε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement