Connect with us

Μαγειρική

Κοτόπουλο μπούτι με τραχανά και μαύρες ελιές

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο

60 ml ε. π. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 φύλλο δάφνη

200 γρ. τραχανά ξινό

150 ml λευκό ξηρό κρασί

1.200 ml νερό ή ζωμό κότας ή λαχανικών

1 λεμόνι, το ξύσμα

12 μαύρες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι

4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

60 γρ. ανθότυρο ξηρό

αλάτι χοντρό

πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα βαθιά με το μισό ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τον τραχανά για 1΄. Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι και βράζετε τον τραχανά για 20΄ σε μέτρια φωτιά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το λεμόνι, το ξύσμα, τις ελιές, το φρέσκο θυμάρι και 30 ml ελαιόλαδο. Ταυτόχρονα σοτάρετε τα φιλέτα κοτόπουλο σε άλλο σκεύος που έχετε μαρινάρει σε αλάτι, ελαιόλαδο και πάπρικα γλυκιά και ψήνετε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα τον τραχανά και τρίβετε από πάνω τον ανθότυρο, προσθέτετε το κοτόπουλο και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement