Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Τί διδάσκει σήμερα η 28η Οκτωβρίου 1940;

Published

on

του Βασίλη Π. Καυκόπουλου

Έχω την αίσθηση, ότι τα τελευταία είκοσι με τριάντα χρόνια οι Έλληνες εγκαταλείπουμε την μακραίωνη σταθερή εθνική μας πορεία και προσκολλώμεθα προς μια πορεία πλήρους σύγχυσης και, δυστυχώς, ιστορικής διαστρέβλωσης! Ανέκαθεν, ο Ελληνικός λαός προέτασσε το ΟΧΙ σε ό,τι ανθελληνικό, απαξιωτικό τής εννοίας ΑΝΘΡΩΠΟΣ και σε ό,τι αντιανθρώπινο τού σερβιριζόταν… Και, ασφαλώς, αφομοίωνε με χαρά ό,τι χρήσιμο και αληθινά προοδευτικό!
Είναι αποδεδειγμένο γεγονός, ότι για ένα έθνος και, πολύ περισσότερο, για ένα κράτος, δεν υφίσταται μεγαλύτερος κίνδυνος από ένα πόλεμο. Διότι, έτσι, απειλείται με αφανισμό! Οποιαδήποτε άλλη δύσκολη κατάσταση (οικονομική κ.τ.ό), δεν αποτελεί “υπαρξιακό” εθνοκρατικό κίνδυνο! Η Ιστορία μάς διδάσκει, ότι η Ελλάδα κατάφερε να σταθεί όρθια έπειτα από τρομερές οικονομικές κρίσεις και καταστροφές… Μεγαλούργησε, μάλιστα, δίχως …οικονομία! Και το ερώτημα, τίθεται ως εξής : Σήμερα, οι νεοέλληνες είμαστε σε θέση να αντισταθούμε; να αντιτάξουμε το δικό μας ΟΧΙ στην πολυποίκιλη αλλοτρίωση και, κυρίως, στον αποχρωματισμό τού Ελληνικού ήθους;; Δεν κινδυνολογώ, αλλά το πουλόβερ τής Ελλάδας με το Τίμιο Φιλότιμο ως χαρακτηριστικό στοιχείο ξηλώνεται κατά τρόπον εγκληματικό!
Ακόμη, ιδέες ιερές και άγιες όπως η δημοκρατία, η αξιοκρατία κ.λπ. γελοιοποιούνται… Τέλος, και αυτό ακόμη το εθνικό φρόνημα κείται βαρύτατα ασθενές! Πώς αλλιώς, να χαρακτηρίσουμε όλους εκείνους τούς νεοέλληνες, που υψώνουν το δυσσώδες λάβαρο τού νεοναζισμού και τού νεοφασισμού;; Χρειαζόμαστε, επομένως, μιά επανάσταση. Την επανάσταση, πρωτίστως, τής Εθνικής Αυτοσυνειδησίας! Είναι αδήριτη ανάγκη γι’ αυτό! Η απαθής θέαση είναι εθνική προδοσία!…

Ροή ειδήσεων

Advertisement