Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Κουνάβια μαζί με μαθητές στο σχολείο της Λακκόπετρας

Published

on

Το πρόβλημα με τα κουνάβια στο σχολείο που βρίσκεται στη Λακκόπτερα παραμένει και οι γονείς των παιδιών ζητούν να μπει ένα τέλος σε αυτό που ζουν καθημερινά οι μικροί μαθητές στην Αχαϊα…

Αγανακτισμένοι είναι οι γονείς μαθητών και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού σχολείου Λακκόπετρας στην Αχαϊα αλλά και του νηπιαγωγείου καθώς όπως λένε «τα παιδιά, αντί να μετρούν μήλα και πορτοκάλια στα μαθηματικά μετρούν… κουνάβια»! Για πάνω από τουλάχιστον ένα χρόνο τα μαθήματα στο σχολείο γίνονται κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του, ότι στη σκεπή του κεντρικού κτιρίου του Δημοτικού ζουν κουνάβια.

Με τους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν να παραδώσουν μάθημα και τους μικρούς μαθητές να προσπαθούν να συγκεντρωθούν ενώ ακούν μια ολόκληρη οικογένεια κουναβιών να κινείται ελεύθερα στο χώρο της σκεπής.

Μάλιστα στο κεντρικό κτίριο όπου παρουσιάζεται το πρόβλημα, στεγάζονται δυο τάξεις Δημοτικού, μια αίθουσα πληροφορικής, η αίθουσα του νηπιαγωγείου και το γραφείο του Διευθυντή. Μάλλον θα έλεγε κανείς πως οι υπόλοιποι μαθητές που κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, είναι πιο τυχεροί. Εικόνες εγκατάλειψης παρατηρούνται και στις τουαλέτες του σχολείου.

Σύμφωνα με τον κ. Ευάγγελο Αγγελόπουλο, τον υποδιευθυντή του σχολείου, το ζήτημα δεν προέκυψε φέτος, απλώς αμέσως μετά τη βροχή της προηγούμενης εβδομάδας το πρόβλημα έγινε ακόμη πιο έντονο. Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί έχουν αντιληφθεί εδώ και ένα χρόνο την παρουσία κουναβιών ενημερώνοντας μάλιστα και τη Δημοτική Αρχή.

Όταν έφτασαν ειδικοί από τον Δήμο, πριν ένα χρόνο, έκαναν έλεγχο, εντόπισαν την έντονη παρουσία των ζώων, χωρίς όμως να μπορέσουν να δώσουν λύση μιας και όπως ανέφεραν ο «πάτος» της σκεπής ήταν διπλός και δεν μπορούσαν να βρουν πού ακριβώς βρίσκονται τα κουνάβια.

Όπως ανέφερε στο newsit.gr, μέλος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων: «Υπαρχουν 165 αθώες ψυχουλες που καθημερινά διατρέχουν τον κίνδυνο των μολύνσεων, της πλημμύρας στα κοντέινερ και της υγειονομικής βόμβας που υπάρχει πάνω απ τα κεφάλια τους και ονομάζεται κουνάβι».

newsit.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement