Connect with us

Παναχαϊκή

ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Θα αλλάξει κάτι;

Published

on

 

Ο έμπειρος προπονητής Γιάννης Τάτσης έρχεται στην Πάτρα να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και το μεσημέρι θα προπονήσει τους κοκκινόμαυρους στο γήπεδο της Αγυιάς

 

Και το όνομα αυτού Γιάννης Τάτσης. Η Παναχαϊκή μετά τις αποχωρήσεις των Στέφανο Φραντσιόζα και Πάρη Κωνσταντακόπουλου θα πορευτεί με νέο τεχνικό από εδώ και πέρα και το γενικό πρόσταγμα στην κοκκινόμαυρη ομάδα θα έχει ο Ηπειρώτης στην καταγωγή προπονητής (γεννημένος στις 15/8), ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν στον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ παλαιότερα εργάστηκε σε πολλές ομάδες μεταξύ αυτών στην Κ 20 του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και σε Εργοτέλη, Χανιά, Πλατανιά, Καλλιθέα, ΑΕΛ και Ηρόδοτο.

Ο Τάτσης έρχεται για να αλλάξει κυρίως την αγωνιστική εικόνα της Παναχαϊκής όμως αυτό απαιτεί ναι μεν πολλή δουλειά όμως χρειάζεται και εγρήγορση καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει ήδη αρκετά. Ο έμπειρος τεχνικός που έχει παραστάσεις από τη δεύτερη κατηγορία θα προσπαθήσει μέχρι την πρώτη μεταγραφική περίοδο να κάνει το ξεσκαρτάρισμα έτσι ώστε να γνωρίζει ποιους παίκτες θα κρατήσει.

Αυτό που σίγουρα θα κάνει σε πρώτη φάση είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο με πολλές προπονήσεις και τακτικές να αρχίσει να δημιουργεί μια διαφορετική ομάδα από αυτή που βλέπουμε από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι σήμερα.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αντικατασταθούν και οι δύο από τους τρεις μεγάλους αφού τόσο ο Νάστος όσο και ο Αποστολόπουλος δείχνουν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν.

ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ

Δυστυχώς ο σχεδιασμός του καλοκαιριού όπως αποδεικνύεται ήταν ο χειρότερος καθώς το ρόστερ της ομάδας αποτελείται από πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές κάθε εθνικότητας που σκοπό έχουν μόνο να πάρουν συμμετοχές έτσι ώστε να βελτιώσουν την εικόνα τους στο transfermarkt. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό όμως υπάρχει μια διαφορά και είναι πολύ σημαντική. Οι ξένοι δεν αισθάνονται καν το βάρος της κοκκινόμαυρης φανέλας και μετά από κάθε ήττα δεν θα τους δεις να έχουν κατεβασμένο το κεφάλι γιατί πολύ απλά έχουν έρθει εδώ μόνο και μόνο για να γεμίσουν… τον προφίλ τους με παιχνίδια.

Με λίγα λόγια είναι «μισθοφόροι» που πολύ απλά μπορούν να γυρίσουν όποτε επιθυμούν στην πατρίδα τους και να συνεχίσουν την ποδοσφαιρική τους καριέρα.

Αντίθετα οι Ελληνες παίκτες και κυρίως οι Πατρινοί γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η Παναχαϊκή και πόσο βαριά είναι η φανέλα της. Ουκ ολίγες φορές οι κοκκινόμαυροι μετά από ήττα είχαν σκυμμένα τα κεφάλια και οι μεγαλύτεροι όπως ο Κολοβούρης ξεσπούσαν στ’ αποδυτήρια.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΕΣ

Ο Χρήστος Μικές λογικά επιστρέφει στην Παναχαϊκή όμως ουδείς γνωρίζει ακόμα σε ποιο πόστο θα είναι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μικές θα αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο και όχι αυτόν που είχε μέχρι πρότινος του γενικού αρχηγού.

ΜΑΘΑΙΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Οι Αμερικανοί επενδυτές, θα το αναφέρουμε ξανά, είναι αυτοί που βάζουν το χέρι στην τσέπη και τουλάχιστον σε αυτό κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο. Ήδη η ΠΑΕ «καθαρίζει» τα πιάτα της και σε λίγες ημέρες δεν θα χρωστάει ούτε ευρώ. Με λίγα λόγια θα είναι πιο καθαρή από ποτέ. Όμως βραχνάς είναι το αγωνιστικό κομμάτι. Δηλαδή είναι κρίμα να καθαρίσεις από τα δυσβάστακτα χρέη και να υποβιβαστείς στην Γ’ Εθνική.

Εδώ λοιπόν πολύ απλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι Αμερικανοί επενδυτές δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να υποβιβαστεί η ομάδα διότι θα χάσουν ό,τι λεφτά έχουν ρίξει όλο αυτό το διάστημα.

Δυστυχώς όμως η ελληνική κουλτούρα με αυτή των Αμερικανών είναι εντελώς διαφορετική. Λειτουργούν με διαφορετική μεθοδικότητα και δεν παίρνουν ποτέ βιαστικές αποφάσεις. Ήδη γνώριζαν όλα αυτά που τόσο καιρό συμβαίνουν στην ΠΑΕ όμως οι κινήσεις τους είναι σταθερές και με καθαρό μυαλό πήραν τις όποιες αποφάσεις.

Το σίγουρο είναι ότι τρελαίνονται στην ιδέα να υποβιβαστεί η ομάδα και αυτό το καταλαβαίνει ο κάθε νοήμων άνθρωπος από την στιγμή που έχουν βάλει χρήματα και έχουν καθαρίσει την ΠΑΕ από τα χρέη.

Όσον αφορά στις δημόσιες εμφανίσεις τους αλλά και στο να τοποθετηθούν σε θέματα που αφορούν την Παναχαϊκή δύσκολα θα το κάνουν καθώς δεν τους ενδιαφέρει η προσωπική προβολή όμως παρακολουθούν τις εξελίξεις και όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να επέμβουν. Πόσο εύκολο είναι τώρα οι επεμβάσεις αυτές να πετύχουν αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Το σίγουρο όμως είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να σκέφτονται ότι η Παναχαϊκή θα υποβιβαστεί γιατί πολύ απλά άμα γίνει αυτό θα χάσουν τα λεφτά τους και ως επιχειρηματίες ένα τέτοιο σενάριο είναι αποτυχία.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Μια ακόμα ήττα

Η Παναχαϊκή το Σάββατο γνώρισε την 4η ήττα στο πρωτάθλημα της Super League 2 στην Κρήτη με 4-1 από τα Χανιά.

Μια ήττα που την βύθισε πιο πολύ, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι της ομάδας και πολύ σύντομα αν δεν αλλάξουν τα πράγματα θα την περάσει και ο Ολυμπιακός ο οποίος μετά την νίκη με 4-1 επί του Τηλυκράτη μείωσε στο -2.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως είχε αναφέρει το gnomip ο Πάρης Κωνσταντακόπουλος μετά το παιχνίδι με τα Χανιά θα υπέβαλε την παραίτησή του όπως και έγινε.

Συνοπτικά τ’ αποτελέσματα της 5ης στροφής έχουν ως εξής:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 5 αγώνες)

Χανιά                        13-4   12

Καλαμάτα                12-4   12

Καλλιθέα                 6-3      11

Γιούχτας                   7-5      9

Διαγόρας                  7-6      9

Ιωνικός                     6-6      7

Ηλιούπολη               3-6      7

Αιγάλεω                    3-7      4

Παναθηναϊκός Β    4-10   3

Τηλυκράτης             3-10   3

Παναχαϊκή              2-9      1

Ολυμπιακός Β         10-6   -2

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Διαγόρας-Ιωνικός 2-1

Ολυμπιακός Β-Τηλυκράτης 4-1

Γιούχτας-Παναθηναϊκός Β 2-0

Αιγάλεω-Καλλιθέα 1-1

Καλαμάτα-Ηλιούπολη 2-0

Χανιά-Παναχαϊκή 4-1

ΕΠΟΜΕΝΗ

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ηλιούπολη-Παναχαϊκή

Καλλιθέα-Χανιά

Ιωνικός-Καλαμάτα

Παναθηναϊκός Β-Αιγάλεω

Γιούχτας-Ολυμπιακός Β

Τηλυκράτης-Διαγόρας

Ροή ειδήσεων

Advertisement