Connect with us

Διεθνή

«Επτά όμηροι νεκροί στη Τζαμπάλια», λέει η Χαμάς – Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα

Published

on

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα και η ισοπέδωση της Γάζας αφού το Ισραήλ κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις μέσα στη Λωρίδα.

Πάνω από 8.500 είναι οι νεκροί στον πολιορκημένο θύλακα μετά από 26 ημέρες ολέθρου, ενώ κόπηκαν και πάλι οι τηλεπικοινωνίες.Το Ισραήλ δεν αποδέχεται τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός

Οι νεκροί αυξάνονται διαρκώς, ενώ το χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό στη Τζαμπάλια κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες, χωρίς ακόμη να υπάρχει τελικός απολογισμός.

Την ίδια ώρα, η Δυτική Όχθη «βράζει» αφού το Ισραήλ πραγματοποιεί και εκεί συνεχείς επιδρομές, με νεκρούς, τραυματίες και πολλές συλλήψεις.

Χλιαρή παραμένει η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας. Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα για κατόχους ξένων διαβατηρίων και σοβαρά τραυματίες.

Δείτε live εικόνα

Δείτε live τις εξελίξεις στο in

11:30 Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ καλεί τις μουσουλμανικές χώρες να μποϊκοτάρουν το Ισραήλ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ καλεί τις μουσουλμανικές χώρες να μποϊκοτάρουν το Ισραήλ.

 

11:23 Χαμάς: Επτά όμηροι νεκροί στη Τζαμπάλια

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια την Τρίτη σκότωσαν επτά αμάχους ομήρους, μεταξύ των οποίων τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

Η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση έχει τονίσει ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 400 τραυματίστηκαν στην επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό.

Η Χαμάς έχει απελευθερώσει μέχρι στιγμής τέσσερις πολίτες από τους 239 που πιστεύεται ότι κρατούνται, όπως αναφέρει το Al Jazeera.

11:13 Αυτή είναι η λίστα των πολιτών με ξένο διαβατήριο που έχουν άδεια να περάσουν από το πέρασμα στη Ράφα

Η Γενική Αρχή Διαβάσεων και Συνόρων στη Γάζα, ενεργώντας για λογαριασμό της Χαμάς, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σε όσους έχουν ξένη υπηκοότητα και βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας να φύγουν από το πέρασμα της Ράφα.

Η λίστα έχει δημοσιευτεί και στα social media.

11:04 Ο Πντάγια Μαρκ, ένας από τους στρατιώτες του Ισραήλ που σκοτώθηκε – Ο 12ος

Οι IDF συνεχίζουν να δίνουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη Γάζα.

Ένας από αυτούς ήταν ο Πντάγια Μαρκ, 22 ετών, από τον οικισμό Οτνιέλ της Δυτικής Όχθης.

Έτσι πλέον οι νεκροί στρατιώτες στη Γάζα είναι 12.

 

10:55 Νετανιάχου προς τις οικογένειες στρατιωτών που σκοτώθηκαν: «Όλο το έθνος θα σας αγκαλιάσει»

Με τους αξιωματούχους του ισραηλινού στρατού να ανακοινώνουν ότι 11 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις μάχες στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες τους.

«Βρισκόμαστε σε έναν δύσκολο πόλεμο. Θα είναι ένας μακρύς πόλεμος. Έχουμε σημαντικά επιτεύγματα σε αυτόν, αλλά και οδυνηρές απώλειες», αναφέρει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του.

«Γνωρίζουμε ότι κάθε ένας από τους στρατιώτες μας είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Όλο το έθνος του Ισραήλ σας αγκαλιάζει, τις οικογένειες, από τα βάθη της καρδιάς μας. Είμαστε όλοι μαζί σας την ώρα της μεγάλης σας θλίψης», αναφέρει ο Νετανιάχου.

«Οι στρατιώτες μας έπεσαν σε έναν άδικο πόλεμο, τον πόλεμο για την πατρίδα μας», λέει ο Νετανιάχου. «Σας υπόσχομαι, πολίτες του Ισραήλ: θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά. Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη».

 

10:46 Η απάνθρωπη δήλωση Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή για τους θανάτους αμάχων

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ δήλωσε ότι δεν υπάρχει «κανένα όριο» στον αριθμό των θανάτων αμάχων που θα τον έκανε να πει στο Ισραήλ να σταματήσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

10:41 Reuters: Έως και 500 κάτοχοι ξένων διαβατηρίων θα περάσουν από το πέρασμα της Ράφα από τη Γάζα στην Αίγυπτο την Τετάρτη

Μέχρι και 500 κάτοχοι ξένων διαβατηρίων θα περάσουν από το πέρασμα της Ράφα από τη Γάζα στην Αίγυπτο την Τετάρτη, λέει αιγυπτιακή πηγή στο Reuters.

Στιγμιότυπο μετά από το άνοιγμα του περάσματος στη Ράφα.

10:35 Στο «κόκκινο« η ένταση στη Μέση Ανατολή

Διαβάστε περισσότερα για την απόφαση του Ισραήλ να στείλει πυραυλάκατους στην Ερυθρά Θάλασσα εδώ

Το Ισραήλ έστειλε πυραυλάκατους στην Ερυθρά Θάλασσα.

10:30 Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες από το πέρασμα στη Ράφα, με πολίτες να φεύγουν από τη Γάζα

Διεθνή ΜΜΕ συνεχίζουν να μεταδίδουν εικόνες από το πέρασμα στη Ράφα, με πολίτες που διαθέτουν ξένο διαβατήριο να φεύγουν από τη Γάζα προς την Αίγυπτο.

10:20 Η Παλαιστινιακή Αρχή κήρυξε Γενική Απεργία στη Δυτική Όχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ

Γενική απεργία κηρύσσεται σήμερα σε όλη τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ για να καταγγελθεί η ισραηλινή επίθεση τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Η απεργία, στην οποία κάλεσε το κόμμα Φατάχ, το οποίο ελέγχει την Παλαιστινιακή Αρχή, επηρεάζει επιχειρήσεις, τράπεζες και πανεπιστήμια και συνοδεύεται από εκκλήσεις για «κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την κατοχή».

 

Πάνω από 120 είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι είτε από πυρά των IDF ή οπλισμένων Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη, ενώ οι συλλήψεις έχουν ξεπεράσει τις 1.000.

Σήμερα συνελήφθη ο γενικός γραμματέας της Φατάχ στη Τζενίν, Άτα Αμπού Ραμίλα, όπως και ο γιος του.

10:15 Αυτοί είναι οι πρώτοι πολίτες που πέρασαν από τη Γάζα στην Αίγυπτο

Πολίτες που διαθέτουν ξένο διαβατήριο περνούν από τη Γάζα προς την Αίγυπτο από το πέρασμα στη Ράφα.

Δείτε βίντεο:

 

10:12 Δείτε live εικόνα από το πέρασμα της Ράφα

Το Al Jazeera μεταδίδει live εικόνα από το πέρασμα της Ράφα.

 

10:05 Πέρασαν οι πρώτοι πολίτες από τη Γάζα στην Αίγυπτο

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πέρασαν από τη Γάζα στην Αίγυπτο από το πέρασμα στη Ράφα.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου που κήρυξε το Ισραήλ στη Χαμάς.

 

Σύμφωνα με το Geopolitics live, η Χαμάς έχει δώσει μία λίστα με τους ανθρώπους που μπορούν να αποχωρήσουν από τη Γάζα, ενώ ανάμεσά τους είναι εργαζόμενοι στον Ερυθρό Σταυρό και κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

Εν τω μεταξύ, το αιγυπτιακό κανάλι Al-Kahra Al-Ahbariya μετέδωσε ότι 40 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια ξεφόρτωναν στην παλαιστινιακή πλευρά της Ράφα.

IN.GR

Ροή ειδήσεων

Advertisement