Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Α. Παπανικήτας: Αισθητήρες στα φρεάτια

Published

on

Σύστημα ελέγχου των φρεατίων με αισθητήρες θα εγκαταστήσει η ΔΕΥΑΠ, ώστε να εντοπίζονται τυχόν προβλήματα, τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως οδηγούν σε πλημμυρικά φαινόμενα.

Μετά και τις πρόσφατες πλημμύρες σε κεντρικά σημεία της Πάτρας για τις οποίες υπήρξαν καταγγελίες πως τα φρεάτια δεν είχαν καθαριστεί, η ΔΕΥΑΠ αποφάσισε να λάβει πιο δραστικά μέτρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα, «μέσω ενός προγράμματος ετοιμάζεται ένα σύστημα ελέγχου με αισθητήρες έτσι ώστε να έχουμε εικόνα για το αν λειτουργούν, αν είναι βουλωμένα, σε ποια στάθμη είναι τα νερά κι αν μπορούμε να παρέμβουμε. Θα υπάρχουν αισθητήρες με τους οποίους θα ελέγχεται το ύψος του νερού, του λύματος ή των ομβρίων μέσα στο φρεάτιο. Από εκεί και πέρα θα εκτιμάται ο χρόνος συντήρησης αλλά και η καλή λειτουργεία των φρεατίων.

Οι αισθητήρες προορίζονται για φρεάτια που βρίσκονται στην Αγίου Ανδρέου, στην Ακτή Δυμαίων, στην Όθωνος Αμαλίας και σε παραλιακά δίκτυα που μπορεί να υπερχειλίσουν σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλος όγκος νερού. Σκοπός είναι να μπορούμε να εντοπίζουμε τις δυσλειτουργίες και να παρεμβαίνουμε για να μη διαχέονται λύματα μέσα στη θάλασσα. Τα στοιχεία θα συγκεντρώνονται σε ένα σύστημα scada σε ένα χώρο που θα επιλεγεί για να εγκατασταθεί το κεντρικό σύστημα ενώ θα έχουμε και το ιστορικό των φρεατίων εκτροπής. Στόχος να εγκατασταθεί το σύστημα και να λειτουργήσει μέσα στο 2024, πρόκειται για ένα σύστημα που θα βοηθήσει πού για να υπάρχει ετοιμότητα και να λειτουργούμε σωστά».

Ροή ειδήσεων

Advertisement