Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν drone των ΗΠΑ στην Υεμένη

Δημοσιεύθηκε

στις

Επικίνδυνη είναι η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή με μία νέα εξέλιξη να δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα. Οι αντάρτες της Υεμένης, Χούθι, υποστηρίζουν τις τελευταίες ώρες ότι κατέρριψαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 «ενόσω αυτό εκτελούσε εχθρικές και κατασκοπευτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο της Υεμένης και στο πλαίσιο της αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης του ισραηλινού καθεστώτος».

Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ δεν έχουν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τους ισχυρισμούς των Χούθι. Εφόσον επιβεβαιωθούν, θα είναι μια πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Σημειώνεται ότι οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν εξαπολύσει επιθέσεις με drones εναντίον στόχων στο Ισραήλ.

«Θα συνεχίσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας προς υποστήριξη των Παλαιστινίων μέχρι να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα», είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος των Χούθι.

Η παρέμβαση των Χούθι της Υεμένης στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ενισχύει τις ανησυχίες για τον κίνδυνο ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.


Ροή ειδήσεων

Advertisement