Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έχουμε ταυτότητα αλλά πρέπει να την ξαναβρούμε…»- Δήλωσε στην «Γ» ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός 

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

«Ζούμε σε κόσμο με ακοές πολέμων, λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς και οι περισσότεροι λαοί ενστικτωδώς αναζητούν να συσπειρωθούν γύρω από τον αξιακό άξονα που τους βοηθούσε να διατηρηθούν ζωντανοί όλη την ιστορία τους.

Πολύ περισσότερο εμείς οι Έλληνες που είμαστε ένας λαός με ιστορία βάθους αιώνων.

Η ΝΙΚΗ στοχεύει να ξαναθυμίσει στους Έλληνες ποιοι είμαστε και από πού καταγόμαστε. Ο μεγάλος ποιητής, ο Οδυσσέας Ελύτης έλεγε πως ερχόμαστε από μακριά. Είμαστε σε αναζήτηση ταυτότητας; Όχι υπάρχει ταυτότητα αλλά πρέπει να ξεμπαζώσουμε θα έλεγα το εθνικό μας οικόπεδο για να την ξαναβρούμε».
Τα παραπάνω δήλωσε στην «Γ» ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτριος Νατσιός κατά την παρουσία του στην Πάτρα με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων του κόμματός του αλλά και την εκδήλωση που διοργάνωσε προχθές το απόγευμα στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστήρ».
Ο κ. Νατσιός ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα: «Ψηφιακός ολοκληρωτισμός, ηλεκτρονικές ταυτότητες, αχρήματη κοινωνία» και το μήνυμα που έστειλε ήταν πως «φθάσαμε στις ηλεκτρονικές ταυτότητες διότι χάσαμε την ταυτότητά μας και το ζητούμενο σήμερα για τους νέους μας είναι τι σημαίνει να είσαι Έλληνας, ποια είναι η ταυτότητά μας».
«ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΠΑΡΑΣΣΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»

Αναφέρθηκε, επίσης, στους αγώνες που θα δώσει το κόμμα του μέσα από την Βουλή για να αναδείξει τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες και την καθημερινότητάς τους ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση.
«Εμείς, οι βουλευτές της ΝΙΚΗΣ βγήκαμε μέσα από τα σπλάχνα του Ελληνικού λαού και γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Σήμερα, οι Ελληνες μαστίζεται από την ακρίβεια, τα κόκκινα δάνεια, το ενεργειακό κόστος και τόσα άλλα προβλήματα. Έχουμε μια ανίκανη κυβέρνηση. Δυστυχώς δεν υπάρχει και το πολιτικό αντίβαρο μιας αντιπολίτευσης, η οποία σπαράζεται από προβλήματα και αντί να ασχολείται με τα μείζονα ζητήματα του λαού, ασχολείται ο λαός με τα δικά τους προβλήματα, τις συνιστώσες κ.α. Εμείς, με σθένος και με δύναμη θα υπερασπιζόμαστε τα δίκαια του λαού μας και τα θέματα της καθημερινότητας θα είναι στην ημερήσια μας ατζέντα και θα προσπαθήσουμε να τα αναδεικνύουμε παράλληλα με τα εθνικά μας θέματα. Βιώνουμε δύσκολους καιρούς, διακυβεύεται η παγκόσμια ημέρα με τα όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή και γι’ αυτό για μας στην ΝΙΚΗ μήνυμα ισχυρό είναι η ομόνοια του λαού. Οι πολιτικές δυνάμεις που κατασπαράσσονται και αλληλοσπαράσσονται θα πρέπει να σοβαρευτούν. Εμείς, πιστεύουμε ότι υπάρχει ελπίδα, αγαπάμε τον Χριστό και την πατρίδα στηρίζουμε τον ιερό θεσμό της οικογένειας και θέλουμε να βρούμε ξανά την Ελληνίδα μάνα, εκείνη την ατρόμητη Ρωμιά που θα πάρει την τύχη της πατρίδας μας στα χέρια της και να κλείσουμε τις σειρηνωδείες της εποχής, που έχουν αποπροσανατολίσει τα παιδιά μας», επεσήμανε ο κ.Νατσιός.
Ο κ. Νάτσιος στην ομιλία του στον Αστέρα αναφέρθηκε εκτενώς στις θέσεις του κόμματός του και στις στοχεύσεις του. Ακολούθησαν ομιλίες από τους βουλευτές Αχαΐας Σπύρο Τσιρώνη και Λάρισας, Γιώργο Ρούντα, οι οποίοι εξήγησαν τους λόγους γιατί τάσσονται κατά της έκδοσης νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, υπογραμμίζοντας πως οι νέες ταυτότητες έχουν δυνατότητα γεωεντοπισμού και συλλογής πληροφοριών και φακελώματος του πολίτη και γι αυτό αντιδρούν.
Ο κ. Τσιρώνης ανέφερε «δεν είμαστε ενάντια στην τεχνολογία εφόσον αυτή εξυπηρετεί και διευκολύνει τις ζωές μας, όμως αντιδρούμε σε ό,τι έρχεται να τονώσει το πνεύμα του ολοκληρωτισμού. Όσο η ταυτότητα είναι μέσο ταυτοποίηση του πολίτη δεν τίθεται κανένα ζήτημα, όμως, όταν η ταυτότητα γίνεται εργαλείο άσκησης δικαιωμάτων τότε εγείρεται σοβαρό πρόβλημα και σε αυτό είμαστε κάθετα αντίθετοι».
ΕΠΑΦΕΣ ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΙΓΙΟ
Ο κ. Νατσιός πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Αχαΐα όπου είχε συναντήσεις με πολίτες και με φορείς της περιοχής παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματός του προχθές στην Πάτρα και χθες στην Αιγιάλεια.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement