Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει στην κοινωνία και πολλαπλασιάζει δυνάμεις»

Στην Πάτρα χθες ο βουλευτής, Μανώλης Χριστοδουλάκης σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ ΑΕΙ για το Πολυτεχνείο

Published

on

Της Μαρίας Σπ. Ορφανού

Την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο, πολλαπλασιάζοντας τις δυνάμεις του ως ο μοναδικός πολιτικός φορέας που αποτελεί προοδευτική αντιπρόταση διακυβέρνησης έναντι της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε από την Πάτρα ο βουλευτής του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ ΑΕΙ για το Πολυτεχνείο.

Ο κ. Χριστοδουλάκης σε δηλώσεις του στη «Γ» σχολιάζοντας τον εσωκομματικό εμφύλιο στο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως «δεν είναι χρήσιμο για τη χώρα η αξιωματική αντιπολίτευση να σπαράζεται σε εσωτερικούς εμφυλίους. Χρήσιμο για τη χώρα είναι να υπάρξει μια εναλλακτική σοβαρή προοδευτική αντιπρόταση διακυβέρνησης έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ προβάλει ως ο κεντρικός, πρωταγωνιστικός πολιτικός πόλος ο οποίος μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο. Όχι μόνο ως σοβαρή αντιπολίτευση, αλλά πολύ περισσότερο προτάσσοντας μια εναλλακτική αντιπρόταση διακυβέρνησης. Θέλουμε να μεγαλώσουμε τον πολιτικό μας χώρο. Κάνουμε ένα ευρύ κάλεσμα κοινωνικών δυνάμεων, οι οποίες θέλουν να συμπαραταχθούν αφουγκραζόμενες αυτή την ανάγκη. Θεωρώ ότι οι Ευρωεκλογές θα είναι ένα σημαντικό βήμα, αλλά και οι επόμενες εθνικές εκλογές θα αποτελέσουν τον μοχλό αλλαγής των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών».
Ερωτηθείς για την πολιτική που χαράσσει το ΠΑΣΟΚ, για την επόμενη μέρα τόνισε πως «πάμε βήμα- βήμα. Το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό. Υπάρχει κόσμος που αναζητά πολιτική διέξοδο. Κόσμος που θέλει σοβαρό πολιτικό ρόλο με περιεχόμενο, θέλει προγραμματική αποτύπωση θέσεων για το πως μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στα καθημερινά του προβλήματα και θέλει με τρόπο πειστικό να τον παρουσιάσουμε όχι απλά διεκδικώντας μια ψήφο στήριξης για να είμαστε μια χρήσιμη αντιπολίτευση, αλλά μία ψήφο που θα μας δώσει τη δύναμη να κάνουμε πράξη τις ιδέες μας. Βγαίνουμε στην κοινωνία και τα αποτελέσματα θα είναι πιο ισχυρά, πολλαπλασιάζοντας τις δυνάμεις μας».
ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας, Γιάννης Πετρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους ομιλητές για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση, αλλά και όλους τους «πασπίτες» που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος.
Ο κ. Χριστοδουλάκης αναφερόμενος στην επέτειο του Πολυτεχνείου, επεσήμανε πως «συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αυτό που έχει ξεχωριστή σημασία όχι μόνο φέτος, αλλά τα τελευταία χρόνια λόγω των κοινωνικών, οικονομικών κι άλλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, δεν είναι απλά να αναπολούμε με όρους μουσειακούς μια εξέγερση σε συνθήκες μιας άλλης εποχής, αλλά να μπορέσουμε αυτά τα μηνύματα να τα προβάλουμε στις ανάγκες του σήμερα μέσα από την πολιτική ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και την αλληλεγγύη και κυρίως με μία στόχευση για το πού θέλουμε να πάμε τη χώρα και την κοινωνία μας. Αυτό είναι το μήνυμα που συζητάμε θέτοντας το πρόσημο στη νέα γενιά, που πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή και να βάλει το δικό της λιθαράκι στις μεγάλες αλλαγές που θέλουμε να φέρουμε».
Μνήμες του αντιδικτατορικού αγώνα μοιράστηκαν με το κοινό, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας, ο οποίος όπως αποκάλυψε είναι η πρώτη φορά που μιλά για το Πολυτεχνείο, αλλά και ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου «Δικτατορία και Αντίσταση στην Πάτρα (1967 -1974 )», το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε σε δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση, καθώς έχουν συμπεριληφθεί νεότερα στοιχεία που προέκυψαν από διάφορες πηγές (έγγραφα, ντοκουμέντα κ.λ.π.) που βοηθούν τον αναγνώστη να σχηματίσει μια πιο σαφή εικόνα για αυτήν την περίοδο. «Με το πέρασμα του χρόνου έβλεπα ότι η μνήμη των γεγονότων ξεθωριάζει, ειδικά οι πιο νέοι δεν είχαν σχεδόν καμία γνώση για τα γεγονότα αυτά. Γι’ αυτό, προσπάθησα να κάνω μια συστηματική έρευνα για να διασωθούν ντοκουμέντα και να καταγραφούν γεγονότα που οφείλουμε να αποτυπώσουμε στη συλλογική μας μνήμη», ανέφερε εξηγώντας τους λόγους της συγγραφής του συγκεκριμένου πονήματος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement