Connect with us

Ελλάδα

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν στη δημιουργία ενός «μηχανισμού επαφής» για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Published

on

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Το κείμενο της ανακοίνωσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Στις 13 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε o νέος γύρος συνάντησης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ της τουρκικής και της ελληνικής αντιπροσωπείας. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Άγκυρα.

Και οι δύο αντιπροσωπείες αποτελούνταν από πρέσβεις και υψηλόβαθμους στρατιωτικούς καθώς και πολιτικούς αξιωματούχους. Στη συνάντηση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν κατ’ αρχήν για την επανενεργοποίηση και εφαρμογή κατά τη διάρκεια του 2024 των προηγουμένως συμφωνηθέντων ΜΟΕ.

Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν ένα «μηχανισμό επαφής» (Point of Contact) για να διατηρούν επαφή και να διευκολύνουν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων ΜΟΕ. Η επόμενη συνάντηση θα φιλοξενηθεί από την Ελλάδα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement