Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γρ. Μαρκέτος «Οι ζωές των Ρομά μετράνε»

Published

on

Για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά σε καταδίωξη αστυνομικών, ο Γρηγόρης Μαρκέτος, συντονιστής της Ειδικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ Πολιτικών Θεμάτων Ρομά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πολιτική αυταρχισμού και καταστολής που ακολουθεί από την πρώτη κυβερνητική της θητεία η Νέα Δημοκρατία έχει ως αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί δραματικά τα θύματα αστυνομικής βίας, ειδικά όσα αποτελούν “εύκολο στόχο”, αφού απαρτίζουν τις ευάλωτες και κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες. Τα παραδείγματα βιαιότητας και καταστολής είναι πολλά. Στα αυτιά μας ηχεί ακόμα η δήλωση συνδικαλιστή της Αστυνομίας, τον Δεκέμβρη 2019, ότι ”επιτέλους λύθηκαν τα χέρια μας”.
Στην ομάδα των Ρομά έχουμε συνεχώς δείγματα αστυνομικής αυθαιρεσίας που οδηγούν πολλές φορές σε θάνατο.
Έτσι η πολιτική του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ”λυμένα χέρια” έχει οδηγήσει μέχρι τώρα στη δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, τον Οκτώβρη του 2021, γιατί δεν σταμάτησε σε αστυνομικό σήμα ελέγχου, στην δολοφονία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη γιατί δεν πλήρωσε 20 ευρώ για βενζίνη τον Δεκέμβρη του 2022 και τώρα, τον Νοέμβρη του 2023 στην δολοφονία του 17χρονου Ρομά Χρήστου Μιχαλόπουλου γιατί έτρεχε, όπως είπε η Αστυνομία, υπερβολικά.
Για άλλη μια φορά θρηνούμε ένα ακόμα μέλος και μάλιστα νεαρό από την κοινότητα των Ρομά. Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία και δηλώνουμε απερίφραστα ότι η δολοφονία του δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη.
ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕΤΡΑΝΕ».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement