Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνέχιση ελαφρύνσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και τη νέα χρονιά

Ανέφερε η  Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου σε εκδήλωση της  Δ.Ε.Ε.Π Αχαΐας, στο 26ο Forum Ανάπτυξης

Published

on

«Οικονομία και Ενέργεια ήταν» το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Δ.Ε.Ε.Π Αχαΐας της ΝΔ στο πλαίσιο του 26ου Forum Ανάπτυξης 2023 με κεντρική ομιλήτρια την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Η κ. Σδούκου στην ομιλία της ανέφερε ότι η Πάτρα και η Αχαΐα μπορούν να παίξουν έναν ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων.

 

«Μας ενδιαφέρει να πρωτοπορήσουμε σε αυτό, όχι για να έρθει απλά ένας  μεγάλος επενδυτής και να φτιάξει ένα πάρκο. Η Ελλάδα και η Πάτρα μπορεί να παίξει ένα ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη των θαλάσσιων αιολικών πάρκων, γιατί θα χρειαστούν λιμενικές εγκαταστάσεις, ναυτιλιακές, τεχνικές υπηρεσίες. Είναι μια ολόκληρη αγορά η ανάπτυξή τους και η Αχαΐα μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να προσελκύσει επενδύσεις».

 

Υπογράμμισε ότι στόχος της χώρας είναι μέχρι το 2030 το 80% της παραγόμενης ενέργειας να προέρχεται από ΑΠΕ.

 

Έκανε αναφορά επίσης στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για  τη στήριξη των πολιτών ως προς το ενεργειακό κόστος, με τις οριζόντιες επιδοτήσεις των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και στα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2024, οπότε και καταργούνται αυτές.

 

Υπογράμμισε παράλληλα ότι «θα εμμείνουμε  πάρα πολύ σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Τα γνωστά προγράμματα Εξοικονομώ Κλείσαμε προχθές το τελευταίο Εξοικονομώ 2023. Ήταν σχεδόν 3.000 οι αιτήσεις που έγιναν από τη Δυτική Ελλάδα».

 

 Σε άλλο σημείο της ομιλίας της ανέφερε πως έχει όλη τη διάθεση «να είμαι εδώ να βοηθήσω την περιοχή μέσα από το ενεργειακό και περιβαλλοντικό κομμάτι να εξελίξουμε τα σημεία αυτά που σήμερα έχουν ένα τέλμα, όπως για παράδειγμα αυτό που αναφέρθηκε, την έλλειψη του ηλεκτρικού χώρου».

 

Χαιρετισμούς και παρεμβάσεις στο πλαίσιο της εκδήλωσης έκαναν ο Αντώνης Κουνάβης, Πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Π. Αχαΐας Νέας Δημοκρατίας , ο Βασίλης Αϊβαλής, Πρόεδρος ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος  Οικονομολόγος, μέλος Δ.Σ 10ου ΠΤ Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος .

 

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιάννης Σελίμης, Τομεάρχης Υποδομών και Ενέργειας Δ.Ε.Ε.Π. Αχαΐας Νέας Δημοκρατίας – Μέλος Δ.Σ  ΤΕΕ  Δυτικής Ελλάδος

Ροή ειδήσεων

Advertisement