Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πατρινός επιχειρηματίας έπεσε θύμα της 45χρονης πρώην υπαλλήλου του, ενώ εκκρεμούν σε βάρος της κι άλλες υποθέσεις στη Δικαιοσύνη

Μιλούν στην «Γ» οι δικηγόροι Χρήστος Μούλιας και Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Published

on

Καταδίκη 8 μηνών για πλαστογραφία μετά χρήσεως και κατ’ εξακολούθηση, επ’ αυτοφώρω σύλληψη για έκδοση δανείου ύψους 10.000 ευρώ και δικογραφίες σε εξέλιξη για εξαπατήσεις σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών «κουβαλά» η 45χρονη γυναίκα που φέρεται να είχε στήσει έρανο – απάτη για τη θεραπεία του δήθεν άρρωστου παιδιού της.

Ένα από τα θύματά της ήταν ο πρώην εργοδότης της, γνωστός επιχειρηματίας των Πατρών, ο οποίος μίλησε χθες στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου LIVE NEWS και στην ανταποκρίτρια του MEGA Ελένη Ασημακοπούλου, περιγράφοντας πώς τους χρέωσε τόσο, ώστε ο γιος του να κινδυνεύει να μπει φυλακή!

«Αυτήν την κοπέλα την είχα στη δουλειά μου 10 χρόνια. Της είχα τόση εμπιστοσύνη, την είχα σαν παιδί μου. Ο γιος μου ήταν κατηγορούμενος σε δύο υποθέσεις πλαστογραφίας στις οποίες αθωώθηκε και καταδικάστηκε η 45χρονη… Μετά από πολύ καιρό, διαπιστώσαμε ότι με είχε μπλέξει σε διάφορες υποθέσεις με πλαστογραφίες, ψευδείς δηλώσεις, βεβαιώσεις», ανέφερε. Ο ίδιος την είχε εξουσιοδοτήσει να πληρώνει τόσο τις προσωπικές του υποχρεώσεις όσο και της εταιρίας του, με την ίδια να επικαλείται γνωριμίες παντού. Εκείνη ισχυριζόταν ότι τις ολοκλήρωνε, αλλά στην πραγματικότητα χωρίς να προβαίνει σε καμία συναλλαγή παρακρατούσε τα χρήματα, εμφανίζοντας μάλιστα πλαστές βεβαιώσεις και αποδείξεις.
«Επιβαρύνθηκα με ένα τεράστιο ποσό πρόστιμο και φυσικά με αυτά τα χρήματα τα οποία δεν είχαν πληρωθεί στον ΕΦΚΑ, αλλά τα είχε κρατήσει αυτή. Δεν είχα βγει σε σύνταξη γιατί απλούστατα δεν μπορούσα να βγω αφού χρωστούσα», προσέθεσε ο ίδιος. Και ανέφερε, πως η γυναίκα αυτή δεν έχει γιο Διονύση, αλλά Χρήστο και ότι σε εκείνον είχε ισχυριστεί ότι το παιδί της έπασχε από την καρδιά του. Ο άνθρωπος, μάλιστα, όχι μόνο την έφερε σε επαφή με τον καρδιοχειρουργό που εγχείριζε δωρεάν παιδάκια, αλλά της έδωσε και χρήματα για να τη βοηθήσει.

«Ο ΕΝΤΟΛΕΑΣ ΜΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ»

Ο γνωστός Πατρινός δικηγόρος, Χρήστος Μούλιας, μιλώντας στην «Γ» για την περιπέτεια του εντολέα του ανέφερε: «Η ζημιά που υπέστη ο εντολέας μου, ο οποίος διατηρεί μια φερέγγυα και σημαντικής οικονομικής επιφάνειας επιχείρηση, είναι μεγάλη καθώς σύρθηκε στα δικαστήρια. Τελικά απαλλάχθηκε και καταδικάστηκε η συγκεκριμένη κυρία, η οποία είχε υπεξαιρέσει τις ασφαλιστικές εισφορές της οικογένειάς του και των πελατών του, μεγάλα χρηματικά ποσά. Όμως γνωρίζω πως υπάρχουν πολλές δικογραφίες σε εκκρεμότητα, δύο υποθέσεις έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν και εκκρεμούν άλλες στην προανάκριση. Η γυναίκα αυτή έχει πάρει πολλά χρήματα με διάφορα τεχνάσματα, όπως ότι είχε γνωριμίες στη ΔΕΗ και εξασφάλιζε 30% έκπτωση με τους πολίτες να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα, γιατί ουδέποτε είχε εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους. Επίσης, είχε πάρει χρήματα για συνταξιοδοτικό και για άλλες υποθέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες κάνοντας κατάχρηση της εμπιστοσύνης που είχε κερδίσει».

«ΑΦΑΙΜΑΞΗ 73.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΗΣ»

Θύμα της 45χρονης έπεσε και μια Πατρινή με την οποία διατηρούσε φιλικούς και μετέπειτα συγγενικούς δεσμούς, καθώς της απέσπασε το ποσό των 73.000 ευρώ με πρόσχημα να τα επενδύσει για λογαριασμό της σε επενδυτικό τραπεζικό πρόγραμμα, προσκομίζοντας μάλιστα έγγραφα με… λογότυπα και σφραγίδες.
«Η εντολέας μου έπεσε θύμα εξαπάτησης και υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού από μια γυναίκα, η οποία πλαστογράφησε τα έγγραφα των τραπεζών» δήλωσε στην «Γ» ο δικηγόρος της Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Και προσέθεσε πως η δράση της αποκαλύφθηκε όταν η εντολέας του ζήτησε από την 45χρονη να την εξυπηρετήσει καταθέτοντας το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ σε συμβολαιογράφο, ο οποίος όμως στην πορεία διαπιστώθηκε ότι ποτέ δεν είχε πάρει τα χρήματα.

ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες η 45χρονη έχει συλληφθεί στο παρελθόν δύο φορές για πλαστογραφία, μια φορά τον Ιανουάριο του 2019 με τρεις πλαστές σφραγίδες βεβαίωσης εξουσιοδότησης και μια δεύτερη τον Μάιο του ίδιου χρόνου, όταν, με πλαστά έγγραφα, πήγε να πάρει δάνειο 10.000 ευρώ από τράπεζα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement