Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνέλευση εφοριακών στην Πάτρα

Published

on

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Νομών Αχαΐας – Ηλείας – Κεφαλληνίας και Ζακύνθου πραγματοποιήσει χθες με μεγάλη συμμετοχή την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση την στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου στην Πάτρα.

Στα πλαίσια της διαδικασίας, η παράταξη της ΔΑΚΕ κατέθεσε στο προεδρείο εισήγηση η οποία εστιάζει για μια ακόμη φορά στο πρόβλημα τις υποστελέχωσης των κτηματικών υπηρεσιών, διεκδικώντας μόνιμες προσλήψεις ώστε να μπει τέλος στο «καθεστώς» των συμβάσεων έργου.

Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ζητά και για το ΣΔΟΕ. Με βάση τις συνεχείς αλλαγές και την αναδιάρθρωση των ελεγκτικών και φορολογικών υπηρεσιών και μηχανισμών η ΔΑΚΕ Εφοριακών σχολιάζει ότι «η συνεχής αλλαγή δομών και η δημιουργία νέων υπηρεσιών αποπροσανατολίζουν τους συναδέλφους και καλλιεργούν την αβεβαιότητα, πράγμα που είναι τελικά επιζήμιο για την ίδια την υπηρεσία και διοίκηση».

Η σχετική πρόταση της συνδικαλιστικής παράταξης προς το προεδρείο περιλαμβάνει σειρά αιτημάτων μεταξύ των οποίων:

-Προσλήψεις 2.000 εφοριακών υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ ή, αμεσότερα, από των πίνακα των επιλαχόντων επιτυχόντων του διαγωνισμού 2Γ/2022. Το ίδιο αίτημα μπαίνει και για τις Κτηματικές Υπηρεσίες. «Με παρεμβάσεις μας έπεσαν οι βάσεις, ώστε να είναι εφικτός ο στόχος να προληφθούν άμεσα 400 εφοριακοί επιτυχόντες του Διαγωνισμού ‘2Γ/2022’, εκ των οποίων οι αρχικοί επιτυχόντες ορκίστηκαν τον Σεπτέμβριο» όπως αναφέρεται σχετικά.

-Αναβάθμιση των Δ.Ο.Υ. με ελεγκτικές αρμοδιότητες και κατ΄ επέκταση όλων των εφοριακών σε εν δυνάμει ελεγκτές.

-Σύσταση τμημάτων ελέγχου στις Δ.Ο.Υ., συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων Εισοδήματος και Φ.Π.Α., καθώς και προληπτικών ελέγχων με κατάταξη υπαλλήλων που θα απασχολούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο στο ειδικό μισθολογικό καθεστώς και αναστολή λειτουργίας ΚΕΦΟΚ και ΚΕΦΟΔΕ

-Μείωση υποθέσεων ανά ελεγκτή σε λελογισμένο αριθμό.

-Ειδικό Μισθολόγιο στο ΣΔΟΕ και Κτηματικές

-Αυξήσεις μισθών με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

-Πλήρη ψηφιοποίηση υπηρεσιών.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement