Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έχουν ανασκευαστεί συνολικά 110 παιδικές χαρές την τελευταία οκταετία

Published

on

110 παιδικές χαρές έχει διαμορφώσει και ανασκευάσει η δημοτική αρχή από το διάστημα της πρώτης θητείας της μέχρι τώρα, ολοκληρώνοντας ένα σημαντικό πρόγραμμα, μέσα από κονδύλια του προγράμματος “Φιλόδημος”, αλλά και μέσα από τους δικούς της πόρους.

Οι παιδικές χαρές της Πάτρας, πριν από το πρόγραμμα αυτό που φτάνει στην κορύφωση του πλέον, δεν είχαν το πιστοποιητικό ασφαλείας που απαιτείται με βάση την κείμενη νομοθεσία και για τον λόγο αυτό ήταν κλειστές για ένα διάστημα.

Η αναβάθμιση των παιδικών χαρών της Πάτρας έγινε με αντικατάσταση των παλιών παιχνιδιών με σύγχρονα όργανα, με περίφραξη του χώρου, αλλά και με την τοποθέτηση ειδικού τάπητα στο έδαφος στις περισσότερες από αυτές.

Ωστόσο, απομένουν περίπου 10 με  15 παιδικές χαρές ακόμα που δεν έχουν αναβαθμιστεί και βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Πάτρας.

Επίσης, ένα ζητούμενο που προκύπτει έχει να κάνει με τη συντήρηση τους αφού κάποιες από αυτές έχουν συμπληρώσει μια πενταετία ή και περισσότερο από την ανασκευή τους, ενώ υπάρχει θέμα και με την φύλαξη, καθώς έχουν παρατηρηθεί διάφοροι βανδαλισμοί.

Σημειώνουμε ότι το 2019 στην αναβαθμισμένη παιδική χαρά της πλατείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος έγινε ένα ατύχημα με ένα παιδάκι που έπαιζε το οποίο είχε τραυματιστεί ελαφρά.

Όμως για το περιστατικό αυτό έχει γίνει μήνυση στον δήμο, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά να κάθεται στο εδώλιο για την υπόθεση αυτή που θα εκδικαστεί τις επόμενες ημέρες.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement