Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στις 10 Δεκεμβρίου οι εσω-παραταξιακές εκλογές στο σπιράλ για τη νέα Πολιτική Γραμματεία

Published

on

Σε οριστική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και χάραξη του οδικού χάρτη για την επόμενη πενταετία προχώρησε το σπιράλ, μέσα από τη διαδικασία της εκλογο-απολογιστικής συνεδρίασης που έγινε το περασμένο Σάββατο.

Η συνάντηση μελών έγινε στο θέατρο «Όροφως», είχε τον χαρακτήρα Ολομέλειας – Γενικής Συνέλευσης (όπως προβλέπεται από το Καταστατικό της δημοτικής παράταξης) και χαρακτηρίστηκε από αξιοσημείωτη προσέλευση, ειλικρινή διάθεση κριτικής και πάθος για την επόμενη μέρα.
Η απερχόμενη Πολιτική Γραμματεία παρουσίασε την πολιτική διαχείριση της διετίας 2022- 2023 και τις επιμέρους δράσεις, μέσα από ομιλίες που έκαναν διαδοχικά ο επικεφαλής της παράταξης Πέτρος Ψωμάς, η Γραμματέας Εύα Αθανασοπούλου, η Ταμίας Ευαγγελία Βαβαρούτα και η Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Μαρία Μπέλμπα. Ακολούθησαν τοποθετήσεις μελών της Πολιτικής Γραμματείας και του Πολιτικού Συμβουλίου και κατόπιν έλαβαν το λόγο υποψήφιοι των πρόσφατων δημοτικών εκλογών και πολλά μέλη του σπιράλ, σχολιάζοντας το πρόσφατο παρελθόν και, κυρίως, μιλώντας για το μέλλον της παράταξης.
Μετά την ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων, προκηρύχθηκαν οι επόμενες εσω- παραταξιακές εκλογές που θα αναδείξουν την Πολιτική Γραμματεία της διετίας 2024 25. Ήδη, κατά τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν, ανακοινώθηκαν και οι πρώτες υποψηφιότητες. Οι εκλογές ορίστηκαν για την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και πρόκειται να αναδείξουν εκ νέου Επικεφαλής, Γραμματέα, Ταμία και πέντε μέλη του νέου οργάνου.
Υπενθυμίζεται πως το σπιράλ λειτουργεί με Καταστατικό από τον Νοέμβριο του 2019 και διαθέτει Όργανα που εκλέγονται από τη βάση της παράταξης. Σήμερα το σπιράλ απαρτίζεται από 600 ενεργά μέλη. Η νέα Πολιτική Γραμματεία θα πάρει, μεταξύ άλλων, αποφάσεις για τις Ομάδες Εργασίας που θα λειτουργήσουν την ερχόμενη διετία, μέσα από τις οποίες θα προκύψει και το νέο Πολιτικό Συμβούλιο.
Η Γενική Συνέλευση έδωσε σαφείς κατευθύνσεις για την ανάθεση διακριτών ρόλων σε πολλά μέλη στη νέα εσωτερική οργάνωση, για την αναγκαιότητα περαιτέρω διείσδυσης στην τοπική κοινωνία καθώς και για μία διαρκή και συστηματική παρακολούθηση των τοπικών και εθνικών πολιτικών εξελίξεων και διοίκηση με σαφή προτεραιότητα την αυτοδιοίκηση και την Πάτρα και τελικό στόχο τη βελτίωσης των συνθηκών ζωής των δημοτών της.
Τη συνεδρίαση, που εξελίχθηκε σε μια πολύωρη ουσιαστική διαδικασία, συντόνισαν ο Ανδρέας Σπηλιώτης ως Πρόεδρος, η Ελένη Γκέκα ως Αντιπρόεδρος και ο Φώτης Λουριδάς από τη θέση του Γραμματέα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement