Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: “Μαύρες” μπίζνες σε Εκκλησίες της Πάτρας! Η “κονόμα” με τα πρόσφορα και τις λειτουργιές

Published

on

Έναν εύκολο τρόπο να κερδίζει χρήματα με την ανοχή συγκεκριμένων ατόμων από τον χώρο της Εκκλησίας έχει βρει 60χρονη από τα Ζαρουχλέϊκα η οποία «τριγυρνά» στα πνευματικά κέντρα των Ναών και… θησαυρίζει (σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην «Γνώμη») η συγκεκριμένη γυναίκα ασχολείται με τα «πρόσφορα»! Μέσα στο αυτοκίνητό της μεταφέρει δύο τσουβάλια με «λειτουργιές», σφραγίδες για τα πρόσφορα, καθώς και άλλα είδη όπως ταψάκια κλπ.

Προφανώς με την άδεια του ιερέα ή κάποιου Επίτροπου της εκκλησίας, καλεί τις πιστές γυναίκες και μέσα σε 3 περίπου ώρες τους μαθαίνει… πως να παρασκευάζουν πρόσφορα. Στη συνέχεια πουλά τις λειτουργιές, χρεώνει 55 ευρώ την κάθε σφραγίδα, πουλά τα ταψάκια, μέχρι και προζύμι έχει μαζί της και το διαθέτει προς πώληση. «Εγω δεν βγάζω 1000 ευρώ σε 3 ώρες» μας δήλωσε άνθρωπος της Εκκλησίας που έπαθε… την πλάκα του, όταν είδε την διαδικασία που ακολουθεί η συγκεκριμένη γυναίκα και πως λαμβάνει χρήματα από τις θρησκευόμενες γυναίκες. «Δέκα σφραγίδες να πουλήσει έβγαλε 550 ευρώ. Βάλτε τώρα και τις λειτουργιές, και το προζύμι και τα ταψάκια κλπ. Η γυναίκα βρήκε… την χρυσή βρύση» πρόσθεσε ο καταγγέλλων, γνωστός γιατρός της Πάτρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι αρμόδιοι στον Ιερό Ναό ρωτήθηκαν αν η γυναίκα «άφησε κάτι για την εκκλησία» αλλά έλαβαν… αρνητική απάντηση.

Η 60χρονη «μετρ» στην παρασκευή λειτουργιών και «πρόσφορων» επισκέπτεται συχνά πυκνά Ναούς της ευρύτερης περιοχής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η «χάρη της» φθάνει μέχρι την Αθήνα. Γιατί και στην πρωτεύουσα… έχει «πελατεία»! Και εκεί πηγαίνει με την «σκάφη» της, το αλεύρι και τα άλλα υλικά που χρησιμοποιεί, φτιάχνει τις λειτουργιές, τις πουλά και στη συνέχεια προβαίνει και στην πώληση σφραγίδων κλπ. Φυσικά όλα τα παραπάνω χωρίς καμία απόδειξη!

Ροή ειδήσεων

Advertisement