Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τελευταία ώρα έψαχναν για διμοιρίες-Στην «ύπνο» πιάστηκε η τοπική ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα από την κοινή παρουσία οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Published

on

Σχεδόν στον «ύπνο» πιάστηκε η τοπική ΕΛ.ΑΣ., το απόγευμα του Σαββάτου, από την ταυτόχρονη παρουσία οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, σε διαφορετικά αθλητικά γεγονότα και το φόβο απρόσμενης συνάντησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχαν ληφθεί εγκαίρως τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι υπήρχε η πληροφορία για κάθοδο τους.
Συγκεκριμένα, λεωφορείο, με οργανωμένους φιλάθλους της κιτρινόμαυρης ομάδας έφθασε νωρίς το μεσημέρι στην Πάτρα και έκανε βόλτες στην πόλη, ενώ πήγε και στο κλαμπ των οργανωμένων οπαδών της ομάδας στην Πάτρα, στην οδό Ζαΐμη, μέχρις ότου να μεταβεί στο «Δ. Τόφαλος» για τον αγώνα μπάσκετ Προμηθέα – ΑΕΚ, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε κλείσει και ο δρόμος.
Την ίδια, σχεδόν, ώρα σε άλλο κλαμπ, του Παναθηναϊκού, στην οδό Σαχτούρη, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 οπαδοί των «πράσινων» προκειμένου να μεταβούν ομαδικά στο «Α. Πεπανός» για να παρακολουθήσουν τον αγώνα πόλο της Α1 Εθνικής, ανάμεσα στο Ναυτικό Όμιλο Πατρών και τον Παναθηναϊκό.
Στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού σήμανε κινητοποίηση, προκειμένου να ειδοποιηθούν και να συγκεντρωθούν δυνάμεις, προκειμένου να λάβουν μέρος στα μέτρα καθώς δεν είχαν εξασφαλιστεί εγκαίρως ενισχύσεις από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες διμοιρίες.
Η επιφυλακή κράτησε μέχρι αργά τη νύχτα, μέχρι να αποχωρήσουν οι οπαδοί από τα δυο κλαμπ, στα οποία επέστρεψαν μετά τη λήξη των αναμετρήσεων.
ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΦΥΓΟΔΙΚΙΑ
Ωστόσο μια ακόμη εξέλιξη, κράτησε ξάγρυπνη την ΕΛ.ΑΣ. Σε έλεγχο που έγινε σε λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς της ΑΕΚ, διαπιστώθηκε ότι επέβαινε νεαρός οπαδός των «κιτρινόμαυρων», ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 μηνών, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για εμπλοκή στα επεισόδια που είχαν γίνει στον «περίφημο» τελικό Κυπέλλου, το 2017.
παραβίαση της νομοθεσίας για ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.
Ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στα κρατητήρια της οδού Ερμού, όπου μετά τα μεσάνυχτα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης από ομοϊδεάτες του, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όπως αναμένεται να γίνει και σήμερα που θα οδηγηθεί εκ νέου στην Εισαγγελία για την εκτέλεση της ποινής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement