Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Οι εθελοντές μας είναι η κινητήριος δύναμή μας»

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς η τελετή υπόσχεσης και προαγωγές στο «Πάνθεον» παρουσία του προέδρου του ΕΕΣ δρ. Α. Αυγερινού, εκπροσώπων αρχών και φορέων

Published

on

 

 

 

Οι εθελοντές είναι η καρδιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο κινητήριος μοχλός του, ανέφερε χθες από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΕΕΣ δρ. Αντώνης Αυγερινός, μιλώντας χθες στην τελετή Υπόσχεσης, Απονομής Πτυχίων και Βαθμών των Εθελοντών Υγείας, Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών και Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας του περιφερειακού τμήματος των Πατρών.

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα «Πάνθεον», έδωσαν υπόσχεση 115 δόκιμοι σαμαρείτες- διασώστες- ναυγοσώστες, 35 στο τμήμα Πρόνοιας και 30 στο τμήμα Νοσηλευτικής, ενώ έγιναν 90 προαγωγές και στα τρία τμήματα.

Ο κ. Αυγερινός παρουσίασε το όραμά του για το νέο Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που όπως είπε, θα είναι καινοτόμος, δημιουργικός, φερέγγυος, αλτρουιστικός, αποτελεσματικός, αλλά κυρίως διαφανής, τονίζοντας πως «θέλουμε ξανά να αποκτήσει την αξιοπιστία και την αγάπη όλου του ελληνικού λαού».

Και πρόσθεσε πως «όλα αυτά θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε πάντα με τη βοήθεια των εθελοντών μας που αποτελούν την ψυχή, την καρδιά, τον κινητήριο μοχλό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Επίσης θέλουμε να έχουμε κοντά μας τη νεολαία για να της μεταλαμπαδεύσουμε αυτά τα ωραία νάματα των ευγενών θεμελιωδών αρχών. Έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τα ηθικά εφαλτήρια που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Και θα επιμείνουμε για να πετύχουμε αυτή τη νέα αναγεννητική πορεία».

Η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας του ΕΕΣ Τάνια Κανελλοπούλου ευχαρίστησε τους εθελοντές που με την παρουσία και το έργο τους κάνουν πράξη τις αρχές του ανθρωπιστικού κινήματος, αναγνωρίζοντας πως κάνουν κατάθεση ψυχής.

Εκ μέρους του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης, ενώ εκτός από τα μέλη του τοπικού Δ.Σ. παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του ΕΕΣ Γιώργος Σκούμας και η ταμίας Βασιλική Παπαγεωργίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας, κοινωνικών φορέων της περιοχής μας, οι οποίοι συνεχάρησαν την κεντρική και την τοπική διοίκηση του ΕΕΣ για το ανθρωπιστικό έργο της στην κοινωνία που αποτελεί μια «φωτεινή» σελίδα. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος της «Γ» Μαρία Σπ. Ορφανού.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement