Connect with us

Events

ΠΑΤΡΑ – ΗΜΕΡΙΔΑ: Διασκεδάζω με ασφάλεια – Εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού – ΦΩΤΟ

Published

on

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024, η ενημερωτική ημερίδα του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πάτρας, με θέμα «Διασκεδάζω με ασφάλεια», στην κατάμεστη αίθουσα «Αγορά Αργύρη», στοχεύοντας στην ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους που σχετίζονται με τη διασκέδαση στο ιστορικό Πατρινό Καρναβάλι, ενόψει της κορύφωσής του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (16-17/3). Την Ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός, η Πρόεδρος του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Πάτρας κα Τάνια Κανελλόπουλου, τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ. Πάτρας, καθώς και πλήθος εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου.

Οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων πολυάριθμοι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και φοιτητές, ενημερώθηκαν πλήρως από διακεκριμένους επιστήμονες (Dr. ΚατερίναΓραφάκη για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, Dr. Γεράσιμος Γραμματικόπουλος για ναρκωτικές ουσίες, κα ΚαικίλιαΚατσιβαρδά για χρήση αλκοόλ) για τους δυνητικούς  κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν στις δύο μεγάλες παρελάσεις του Καρναβαλιού το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, ο Υπεύθυνος Σώματος Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών Πάτρας, κ. Δημήτρης Χαλιώτης, ανέλυσε το επιχειρησιακό πλάνο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την υγειονομική κάλυψη των μεγάλων εκδηλώσεων  και τα σημεία που θα βρίσκονται τα κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποτελούμενα από εθελοντές Σαμαρείτες –Διασώστες και εθελοντές Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, για να προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειασθεί στους χιλιάδες καρναβαλιστές.

ΠΑΤΡΑ - ΗΜΕΡΙΔΑ: Διασκεδάζω με ασφάλεια - Εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού - ΦΩΤΟ

ΠΑΤΡΑ - ΗΜΕΡΙΔΑ: Διασκεδάζω με ασφάλεια - Εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού - ΦΩΤΟ

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ όλους τους εθελοντές όλων των τμημάτων, γιατί είναι διακριτοί εθελοντές και προσφέρουν πάντα και παντού τις υπηρεσίες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με αποκορύφωμα τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που έρχονται. Οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνουν με απόλυτη ασφάλεια ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις. Οι εθελοντές μας είναι αυτοί που έχουν τη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και θα εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια στη γιορτή του Καρναβαλιού».

Σημειώνεται ότι την μεγάλη ημερίδα του Ε.Ε.Σ. τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρος Τουλγαρίδης και η Αντιπρύτανης, κα Λένα Αλμπάνη.

ΠΑΤΡΑ - ΗΜΕΡΙΔΑ: Διασκεδάζω με ασφάλεια - Εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού - ΦΩΤΟ

ΠΑΤΡΑ - ΗΜΕΡΙΔΑ: Διασκεδάζω με ασφάλεια - Εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού - ΦΩΤΟ

Ροή ειδήσεων

Advertisement