Connect with us

Ελλάδα

Παπαζάχος για σεισμό στην Τουρκία: Δεν έχει σχέση με την Κωνσταντινούπολη, είναι αρκετά μακριά

Published

on

Ο Κώστας Παπαζάχος αναλύοντας τον σεισμό που έγινε στην Τουρκία, δήλωσε ότι είναι ένα τυπικό χτύπημα του εγκέλαδου και μάλιστα αρκετά μακριά από την Κωνσταντινούπολη, ώστε να αποτελεί κίνδυνο.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, όπου δήλωσε πως «υπάρχουν διάφοροι κλάδοι… Υπάρχει ένας κλάδος ο οποίος περνάει από τη βόρεια μεριά της θάλασσας του Μαρμαρά, εφαπτόμενη πολύ κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα το οποίο δεν έχει σπάσει για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Είναι φανταστείτε σαν να έχετε μια ρωγμή στον τοίχο… Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το κομμάτι του ρήγματος είναι πολύ κοντά, κοντά στην Κωνσταντινούπολη και για αυτό και βλέπετε ότι μιλάνε συνεχώς οι σεισμολόγοι και διάφοροι άλλοι μηχανικοί κτλ…Για τον περίφημο μεγάλο σεισμό της Κωνσταντινούπολης αν και όποτε θα γίνει αυτό», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την Κωνσταντινούπολη από αυτό τον σεισμό, δηλώντας χαρακτηριστικά πως «είναι σαν να έγινε βόρεια στα Ψαρά και να μιλάμε για την Αθήνα».

Ωστόσο, τόνισε ότι οι Τούρκοι επιστήμονες φοβούνται, λόγω της άναρχης δόμησης στη γείτονα χώρα και την έλλειψη αντισεισμικών έργων, οπότε κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου με κάθε ευκαιρία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement