Connect with us

Ελλάδα

Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: «Καλύτερο για το μέλλον των δύο πλευρών να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο»

Published

on

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αθήνα μετά από έξι χρόνια», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο μετά τις 10 το πρωί. Η τελετή υποδοχής έγινε από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη. Μετά το τέλος της συνάντησης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο ίδιος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για το τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος επισκέπτεται μετά από 6 χρόνια την Αθήνα για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας. Θα παραμείνει περίπου 5 ώρες στην πρωτεύουσα.

Τουλάχιστον 3.500 αστυνομικοί, ελεύθεροι σκοπευτές, ελικόπτερα και drones θα επιτηρούν κάθε σημείο από όπου θα περάσει ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ ελέγχονται ακόμα και οι κάδοι σκουπιδιών και τα υπόγεια φρεάτια.

Ο Τούρκος πρόεδρος μαζί με την ομάδα του θα μετακινηθεί με τρία δικά του οχήματα. Τρία, μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά διαμορφωμένα οχήματα. Η διαδρομή θα γίνει σε λιγότερο από 20 λεπτά. Τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, θα είναι θωρακισμένες λιμουζίνες οι οποίες αντέχουν ακόμη και σε επίθεση με χημικά, αφού αναπτύσσεται ένα ειδικό κύκλωμα που εμποδίζει την είσοδο εξωτερικών αερίων. Το κόστος τους ξεπερνά τα 3 εκατ. τουρκικές λίρες, ενώ λέγεται πως θα φέρει στην Ελλάδα το πρώτο τουρκικό SUV TOGG.

Ροή ειδήσεων

Advertisement