Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ημερίδα με θέμα «Καρκίνος Πνεύμονα και νεότερες εξελίξεις στην Ογκολογία»

Published

on

Θεματική Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2023, στο Ξενοδοχείο My Way,στην Πάτρα με τίτλο: «Καρκίνος Πνεύμονα και νεότερες εξελίξεις στην Ογκολογία».

Η διημερίδα που  διοργανώθηκε από την Ιατρική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Ογκολογικό Τμήμα Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα (HeCOG) τελεί υπό την αιγίδα του  Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου  Πατρών, στοχεύει στην διεπικοινωνία και αλληλεπίδραση με τις λοιπές ιατρικές ειδικότητες που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα, καθώς οι νεότερες ερευνητικές και κλινικές εξελίξεις έχουν επιτείνει την ανάγκη ουσιαστικής και πολύπλευρης ενημέρωσης.

«Με δεδομένο» σύμφωνα με τον Προέδρο της Διημερίδας Καθηγητή Ογκολογίας Άγγελο Κούτρα  «ότι ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί την πρώτη σε συχνότητα αιτία θανάτου» στην διημερίδα όπως τονίζει «θα παρουσιαστεί η σημαντική πρόοδος στο πεδίο της έρευνας του καρκίνου του πνεύμονα, η οποία έχει μεταφρασθεί σε ανάπτυξη καινοτόμων αντινεοπλασματικών παραγόντων και σε σημαντική βελτίωση στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών. Επιπλέον, η εξατομίκευση της θεραπείας έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στην Ογκολογία και έχει ενισχύσει σημαντικά την ελπίδα για τους ασθενείς. Οι εξελίξεις αυτές έχουν διαμορφώσει ένα νέο τοπίο στην ενημέρωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στο πεδίο της Ογκολογίας, καθιστώντας πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη διάχυσης της νέας γνώσης».

Ροή ειδήσεων

Advertisement