Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ημερίδα για το Κυκλοφοριακό από το σπιράλ στις 27 Μαρτίου

Μια πρωτοβουλία για το μεγάλο πρόβλημα της Πάτρας

Published

on

 

Ο Πέτρος Ψωμάς και η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “σπιράλ” του Δήμου Πατρέων αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να ανοίξουν τον φάκελο «Κυκλοφοριακό» με την διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης για το μείζον θέμα την πόλης, που απασχολεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Η ημερίδα θα διοργανωθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, ώρα 6.00 μμ, στο χώρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας (Τριών Ναυάρχων 40) και σε αυτή θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους οι εμπλεκόμενοι φορείς. 

Το κυκλοφοριακό στην Πάτρα αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα και έχει εξελιχθεί σε γόρδιο δεσμό. Οι επικείμενες αλλαγές στην κυκλοφορία στο κέντρο θα επηρεάσουν την καθημερινότητα των δημοτών και τη λειτουργία της πόλης. Υπάρχουν γόνιμες λύσεις; Το σπιράλ ανοίγει την συζήτηση και ανυπομονεί να ακουστούν σύντομες τεκμηριωμένες τοποθετήσεις από όσους θα βρεθούν στο πάνελ και από όσους επιλέξουν να συμμετάσχουν στη συζήτηση που θα ακολουθήσει. 

Η εκδήλωση θα διοργανωθεί στα πρότυπα προηγούμενων αντίστοιχων πρωτοβουλιών του σπιράλ, θα είναι διαδραστική και ανοικτή για το κοινό, θα έχει διαδικτυακή μετάδοση και φιλοδοξεί να φωτίσει όλες τις πτυχές του μεγάλου αυτού ζητήματος που απασχολεί τους Πατρινούς. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αβραμίδης.

Μεταξύ άλλων έχουν προσκληθεί να τοποθετηθούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου Πατρέων. Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, μελετητών, συγκοινωνιολόγων, φορέων (ΚΤΕΛ, ΤΕΕ, ΣΚΕΑΝΑ, ΟΒΕΣΝΑ, Τροχαία, Εμπορικός Σύλλογος, Πυροσβεστική κ.α.), ενώ επίσης θα τοποθετηθούν επί του θέματος εκπρόσωποι συντονιστικών επιτροπών κατοίκων που διαμαρτύρονται για τις επικείμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Όποιος ενδιαφερόμενος επιθυμεί να συμμετάσχει στην ημερίδα με εισήγηση, παρακαλείται να επικοινωνήσει με την παράταξη και τις συντονίστριες της δράσης Μαρία Γούβη και Μαρία Μπέλμπα (στο [email protected]  ).

Υπενθυμίζεται πως κατά το πρόσφατο παρελθόν η δημοτική παράταξη σπιράλ έχει ανοίξει αντίστοιχες συζητήσεις για μια σειρά από μικρά και μεγάλα θέματα της Πάτρας: Καρναβάλι, μαρίνα, ανακύκλωση, αδέσποτα, Παράρτημα, ποδήλατο, απινιδωτές κ.α. στις οποίες έγιναν γόνιμες παρεμβάσεις και προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement