Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σβόλης: Το κοινωνικό κράτος έχει υποχρέωση παρέμβασης υπέρ όσων το έχουν ανάγκη

Published

on

Επίκειται κατάθεση νομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της ψυχικής  μεταρρύθμισης. Στον τομέα των εξαρτήσεων συγχωνεύονται   τα αντίστοιχα Νομικά Πρόσωπα και  μονάδες απεξάρτησης και ενοποιούνται υπό την εποπτεία ενός Εθνικού Οργανισμού (Ε.Ο.Π.Α.Ε.).

Αν η συγχώνευση στοχεύει στη διασύνδεση  χρηστών και  υπηρεσιών και δεν θίγονται προγράμματα, δομές και υπηρεσίες τότε ας αφήσουμε στους ειδικούς τον προγραμματισμό και ας δεχτούμε την υπάρχουσα εμπειρία των Συλλόγων (ειδικά των Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ). Σε αντίθετη περίπτωση, προφανώς, δεν θα συμφωνήσουμε. Στην πόλη μας οι αντίστοιχες δομές θα πρέπει να ενισχυθούν και υλικοτεχνικά και σε εξειδικευμένο προσωπικό.

Το πρόβλημα των εξαρτήσεων αφορά το σύνολο της κοινωνίας ανεξαρτήτως ιδεολογικών και κομματικών θέσεων. Η αγωνία όσων βιώνουν αντίστοιχα προβλήματα δεν δικαιολογεί την απουσία από τον διάλογο. Μικροπολιτική, όμως,  χωρίς  επιχειρήματα, δεν έχει θέση σε τέτοια  ζητήματα.

Απαιτείται ολιστική αντιμετώπιση, χρηματοδότηση και ενίσχυση των δομών, πρόληψη στοχεύοντας στη βελτίωση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, άμεση δωρεάν πρόσβαση στις αντίστοιχες υπηρεσίες, απεξάρτηση  και κοινωνική επανένταξη. Το κοινωνικό κράτος έχει υποχρέωση παρέμβασης υπέρ όσων το έχουν ανάγκη.

 

https://ksvolis.gr/to-koinoniko-kratos-echei-ypochreosi-paremvasis-yper-oson-to-echoun-anagki/

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement