Connect with us

Events

Πάτρα: Εκδήλωση μνήμης στον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Σισανίου και Σιατίστης Παύλο

Published

on

Το βιβλιοπωλείο Γεσθημανή στην Όθωνος Αμαλίας 97 στην Πάτρα και οι εκδόσεις Αρχονταρίκι προσκαλούν το κοινό σε μία εκδήλωση μνήμης για τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Σισανίου και Σιατίστης κυρό Παύλο, ο οποίος υπήρξε μία ιδιαίτερα φωτισμένη προσωπικότητα της εκκλησίας μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15/12/2023 από τις 17.00 έως τις 20.00. Ο συγγραφέας Ηλίας Λιαμής που επιμελήθηκε την έκδοση του τελευταίου βιβλίου με κείμενα του αλησμόνητου Γέροντα Παύλου με τίτλο «Παιδί μου», περιμένει το κοινό στο βιβλιοπωλείο ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ για να παρουσιάσει πτυχές της προσωπικότητας και του έργου του.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος ήταν Έλληνας ιεράρχης, Θεολόγος και εκκλησιαστικός συγγραφέας. Είχε γεννηθεί το 1947 στην Χαλκίδα και εκοιμήθη στις 13 Ιανουαρίου 2019, και ετάφη στην Σιάτιστα Κοζάνης.

Είχε εκλεγεί από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος νέος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης την 28η Φεβρουαρίου 2006 και η χειροτονία του είχε γίνει στις 4 Μαρτίου 2006, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Πάτρα: Εκδήλωση μνήμης στον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Σισανίου και Σιατίστης Παύλο

Ροή ειδήσεων

Advertisement